Мъжкият отбор на СКГ „Бадминтон“ влезе в „А“ група

„Badminton“-ostana-vtori,-no-vliza-v-elita
„Бадминтон“ остана втори, но влиза в елита
Мъжкият състав на габровския клуб по бадминтон ще играе в „А“ група на Държавното отборно първенство през следващия сезон.

 Това стана факт, след като тимът на Спортен клуб Габрово „Бадминтон“, в състав Павел Христов, Калоян Палазов, Момчил Вълов и Иван Чавдаров, завоюва сребърните медали на проведеното в Бургас ДОП на „Б“ група. В него взеха участие 7 отбора, разделени в първата фаза на две групи. 
    СКГ „Бадминтон“ попадна в групата с три отбора и записа победа и загуба. Тимът ни надигра СКК „Старт“ (София) с 4:1, с победи на сингъл на Иван Чавдаров и Калоян Палазов и при двойките на Вълов/Христов и Палазов/Чавдаров. Със същия резултат отборът ни отстъпи на БК "Ан. Янева - НСА" (София). В този двубой единствената победа на единично донесе Павел Христов.
    На полуфинала СКГ „Бадминтон“ елиминира състава на „Ракетлон“ (Варна), с което на практика си осигури и качването в по-горната група на ДОП. Срещата завърши при резултат 3:1. Павел Христов и Иван Чавдаров дадоха аванс от 2:0 на тима ни с победи на сингъл над Васил Цонев и Владимир Щерев. Стилян Стоименов върна надеждите на варненци като надигра Калоян Палазов, но след това Момчил Вълов и Павел Христов сложиха точка на спора с успех при двойките срещу Мартин Стратиев и Васил Цонев – 21:11 и 21:12, 2:0 и общо 3:1 победи в мача. На финала съставът ни отново срещна селекцията на БК "Ан.Янева - НСА" и отстъпи с 0:3. И двата тима обаче си осигуряват участие в мъжката „А“ група на ДОП. За СКГ „Бадминтон“ то ще бъде първо в 13-годишната история на клуба. 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни