„Титан гард“ е новият шампион на Габрово

Топ новина! -Otbor-t-na-„Titan-gard“-triumfira-s-Kupata
Отборът на „Титан гард“ триумфира с Купата
Финалът на 29. турнир по минифутбол препълни зала "Орловец", сред публиката беше кметът на града с двамата си заместници

    Отборът на „Титан гард“ триумфира в 29-то издание на традиционния турнир по футбол. В оспорван финален двубой, игран пред повече от 1000 зрители в зала „Орловец“, селекцията на Бисер Тотев се наложи с 3:2 над състава на „Братекс“ и за четвърти път вдигна Купата на Община Габрово.  
    Атанас Георгиев изведе напред „титаните“ в 4-та минута със седмото си попадение в турнира, но в 7-та Николай Стоянов възстанови равенството, като направи добавка с глава след удар на Пламен Кожухаров. 35 секунди след подновяването на играта за втората част Стоянов взриви публиката в „Орловец“ с второ попадение в мача и направи пълен обрат в резултата. В 32-та минута Тихомир Кънев със слаб, но техничен удар прехвърли Никола Василев и  възстанови равенството, а в 37-та Павел Велчев се оказа на точното място в точния момент и реализира трети гол за „Титан гард“. Опитите на „Братекс“ да се върне в мача в оставащите три минути редовно време и една продължение не дадоха резултат и „титаните“ ликуваха. 
    В битката за третото място на турнира шампионът от последното издание на надпреварата „ММ-74“ (Севлиево) се наложи над „Боби Фишер“ с 2:1. 
   След нулево първо полувреме севлиевци поведоха в началото на втората част с гол на Добрин Петров, а в 35-та Ивайло Иванов удвои аванса на „ММ-74“. В последната минута на редовното време „рибарите“ върнаха едно попадение чрез Мартин Ботев, но за повече нямаха време. 
    Кметът Таня Христова и зам.-кметовете Невена Минева и Николай Меразчиев изгледаха финалния двубой сред пълните трибуни на зала „Орловец“. Тримата връчиха и наградите на турнира, заедно с председателя на Областния съвет на БФС Георги Трендафилов и директора на „Общински спортни имоти“ Росица Бакърджиева. 
    Призът за най-добър вратар на турнира стана притежание на 17-годишния Самуил Ботев от състава на „Боби Фишер“, който впечатли всички с изявите си в надпреварата.

   Братя Ботеви. Самуил „вдясно“ с приза за най-добър вратар

 Иво Георгиев от „Братекс“ получи наградата за най-добър защитник, а за № 1 на поста полузащитник беше определен Ивайло Тодоров от „Титан гард“. С 8 точни попадения Павлин Иванов от „ММ-74“ спечели голмайсторския приз, а най-ценното отличие – за най-полезен състезател на турнира (MVP), получи Пламен Кожухаров от „Братекс“. Със специалната купа „Васил Дянков“ за най-атрактивен играч беше удостоен Добрин Петров от „ММ-74“.


   Отличието за най-полезен състезател на турнира получи Пламен Кожухаров от „Братекс“

    Кметът Таня Христова връчи трофея на шампиона за 2023 година „Титан гард“. 
    След 14 състезателни дни, 29 интригуващи срещи, общо 19 часа и 30 минути игра и 184 гола 29-ят традиционен турнир по минифутбол за Купата на Община Габрово вече e в историята. Очакваме издание № 30.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Футбол

Към началото

Следвай ни