„Техническият“ на финал след 68:58 срещу „Баш мечките“

Топ новина! „Tehnicheskiyat“-na-final-sled-68:58-sreschu-„Bash-mechkite“
„Техническият“ на финал след 68:58 срещу „Баш мечките“

Както всички срещи на BBO ББЛ, „Технически университет“ - „Баш мечките“ бе предаван пряко по youtube. Сблъсъкът оправда очакванията на любителите на баскетболната игра. Водачеството в мача се променя 9 пъти, за да се стигне до крайния успех за домакинит

Отборът на Техническия университет се класира за финалите на шампионата на Националната аматьорска баскетболна лига – BBO ББЛ, след като в неделя в своята зала „Орловец“ постигна втора победа срещу „Баш мечките“, този път с 68:58. Преди седмица момчетата на Виктор Крушев изненадаха първенеца от редовния сезон в дивизия „Център“, обръщайки мач с 24-точков пасив за крайното 88:83. Това бе първа загуба на водения от бившия състезател на „Чардафон-Орловец“ Стилиян Димитров великотърновски тим, който имаше десет успеха от десет опита.
Както всички срещи на BBO ББЛ, „Технически университет“ - „Баш мечките“ бе предаван пряко по youtube. Сблъсъкът оправда очакванията на любителите на баскетболната игра. Водачеството в мача се променя 9 пъти, за да се стигне до крайния успех за домакините. В началото те дръпнаха с 8:2, но в края на първата четвъртина изоставаха с 12:14. Полувремето завърши 28:28, е 10 минути преди края търновци водеха с 53:51. Те наистина дадоха всичко от себе си, имаха минимално преимущество в борбата под коша, но, както и във Велико Търново, загубиха тактически мача. Парадоксалното е, че въпреки че лидерът им Стилиян Димитров вкара най-много точки – 20, има и най-висок коефицент за ефектвност от своите – 15, той е с със сериозна вина за загубата – реализира само 2 тройки от 12 опита – 16.67%, от зоната на 2 точки също не бе убедителен 8 от 20, или 40% успеваемост.
Като ключови за успеха треньорът Виктор Крушев определи и изявите в защита на Петър Митков – 6 точки, 10 борби, 4 асистенции, успял да опази центъра на „Баш мечките“ Митко Митков, който рядко завършва среща с под 20 точки – в тази баскетболистът от Търново с физика тип Антъни Джошуа вкара само 9.
Над всички от домакините за пореден път беше Антонио Станков – 28 точки, 8 борби, 2 асистенции, коефицент за ефективност 24. Антонио вкара 3 от 7-те тройки за отбора, от зоната за две точки шмаше 69.23% успеваемост. Добре, освен Митков, му партнираха Даниел Пенков – 15 точки, 2 асистенции, и центърът Дисислав Дончев – номер едно в борбите от двата отбора – 15, вкарал и 6 точки.
Победата на „Технически университет“ - под това име през този сезон играе аматьорския мъжки отбор на „Чардафон Орловец“ в първенството на BBO ББЛ, заради подкрепата, оказвана от ректора проф. Райчо Иларионов, осигурява не само място на финала в дивизия „Център“. Там за първото място габровци ще според с победителя от „Перестройка“ - „Фор Фън“, който ще бъде определен в трети мач между тези два тима. И двамата финалисти от „Център“ се класират за финалите на националния шампионат, който ще се състои в началото на юни в Самоков. Там вероятно няма да е един от ветераните на отбора – Николай Лозанов, който вместо да участва в решителния плейоф с „Баш мечките“ реши да вербално да воюва от трибуните със своя съотборник Петър Митков, изиграл, въпреки възрастта си – на 37 годиние, 36.27 успешни минути. Повече от него на терена бе само Антонио Станков – 40 минути.
„Много съм разочарован от Лозанов – сподели старши треньорът Виктор Крушев. - Опасявам се, че не ми остави друга възможност освен да го отстраня от отбора. Имаха някакъв конфликт преди година, но мислех, че всичко е отминало. Цяла седмица тренираха заедно. Лозанов е от най-опитните играчи, има свой бизнес, очаквах той да е балансьор и пример за младите – в отбора имаме четирима кадети. Това е аматьорска лига, важно е преди всичко удоволствието от играта и възможността, която даваме на младите момчета по-бързо да израснат, трупайки опит с мъжете. През всичките години, в които съм се занимавал с баскетбол – като състезател и като треньор, за първи път виждам такова отношение към съотборник. Чест прави на Петър Митков, който също не е лек характер, че не отвърна на репликите и на обидите. Все пак аз няма да взема сам решението – думата ще има отборът.“
Все пак главната цел – обиграване на кадетите на „Чардафон-Орловец“, е постигната – резюмира положителното от шампионата, а и от полуфиналния сблъсък, Крушев. 16-годишните Цветомир Минев, Димитър Тодоров, Димитър Андреев, Кирил Кирилов израстват с всеки мач и си отвоюват все повече минути за игра. В първия полуфинал срещу „Баш мечките“ той отличи Цветомир Минев, във втория – Димитър Тодоров.
„Чардафон-Орловец“, в чийто стартов списък бе записан и Николай Лозанов, възпитаник на известния с толерантността си Дончо Дончев, игра в състав: Петър Митков, Кирил Кирилов, Антонио Станков, Димитър Тодоров, Стефан Бакалов, Даниел Пенков, Борислав Ганчев, Христо Маринов, Цветомир Минев, Георги Арихтев, Дисислав Дончев.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото