Теди Мадемова - вицешампион на България

Топ новина! <p>Красивата състезателка на габровския клуб по спортна стрелба Теди Мадемова
Теди Мадемова - вицешампион на

Красивата състезателка на габровския клуб по спортна стрелба Теди Мадемова се представи по великолепен начин и извоюва сребърното отличие от държавното първенство с пневматично оръжие за всички възрасти, което се проведе на столичното стрелбище „

Възпитаничката на треньора Тодор Иванов зае второто място в дисциплината 40 изстрела (4 х 10) при девойките младша възраст. Теди записа резултат от 354 точки, като във всяка от сериите подобряваше резултатите си. В първата записа 85 точки, във втората 88, 90 в третата и 91 точки в четвъртата. В крайното подреждане габровското момиче се вклини между две състезателки на „Светкавица“ (Търговище). Златото с 366 точки спечели Мирослава Минчева, а трета се класира Румина Георгиева, която събра същия точков актив като Теди - 354 т., но с по-малко централни десетки (над 10.4).
Още две състезателки на клуб КСС „Габрово“ участваха в тази надпревара - Христина Иванова и Михаела Добрева. Двете направиха еднакъв резултат от 316 точки и заеха 10-то и 11-то място от общо 18 участнички. 
Много малко не достигна за медал и на Анна Добрева, която участва на 40 изстрела с пистолет при момичетата. Състезателката на габровския клуб остана само на две точки от бронза, след като направи слаба трета серия от 81 точки. В четвъртата Анна записа най-добрата стрелба от всички участнички - 92 точки, но не можа да компенсира изоставането си и завърши четвърта.
В надпреварата при девойките старша възраст габровският клуб беше представен от Русита Боева. Тя се нареди 10-та от 20 състезателки, с резултат от 348 точки. 
КСС „Габрово“ имаше един представител и при силния пол. Това беше синът на треньора Тодор Иванов - Михаил, който участва в дисциплината 60 изстрела (6 х 10) с пистолет при юношите старша възраст. 
Мишо направи добра първа серия (92 т.), която го изведе начело в класирането и нелоша втора (89 т.), но в третата и четвъртата записа резултати от 81 и 84 точки, и изостана от лидерите. В крайна сметка 8 точки го лишиха от участие във финала и той зае 10-то място в подреждането.     
„Благодарение на помощта, която получихме за пореден път от дарители, имахме възможността да участваме в състезанието и да заемем тези места. Бих оценил представянето на състезателите, като много добро, на фона на безпаричието в клуба. Общо взето правим от нищо нещо. Погледнато през тази призма, спечелването на медал, едно четвърто място и другите нелоши класирания са добър резултат. Разбира се, можеше и още - Ани също беше за медал, но един изстрел я лиши от място на стълбичката, а Мишо беше много близо до влизане във финал. В нашия спорт обаче е така - най-малкото разсейване е фатално“, коментира треньорът на габровските стрелци Тодор Иванов, като същевременно не скри очакванията си, че резултатите на държавното първенство за малокалибрено оръжие през юни ще бъдат още по-добри.  
 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни