Сватбата на принц Хари отеква в дряновските села

Svatbata-na-prints-Hari-otkva-v-dryanovskit-sla
Сватбата на принц Хари отеква в дряновските села

Утрешната кралска сватба в Англия, на принц Хари и избраницата му Меган Маркъл, ще бъде почетена и в дряновските села Гостилица, Славейково, Туркинча и др. Там живеят над 30 англичани, които, заедно с останалите си съселяни, ще уважат кралската венчавка. Предвидени са три мероприятия.

Утрешната кралска сватба в Англия, на принц Хари и избраницата му Меган Маркъл, ще бъде почетена и в дряновските села Гостилица, Славейково, Туркинча и др. Там живеят над 30 англичани, които, заедно с останалите си съселяни, ще уважат кралската венчавка.

Предвидени са три мероприятия. Утре в 10 часа на стадиона в село Гостилица ще започне крикет мач между местен сборен отбор и „Номадите“ - формация с международно участие на крикет състезатели от няколко държави - Австрия, Румъния и Англия.

„Тъй като мачът е посветен на сватбата на принц Хари и Меган Маркъл, решихме, че ще е хубаво да го съчетаем със сватбен пикник. Така че ако искате да се присъедините, моля донесете маси столове и кошници и се чувствайте свободни да носите знамена или плакати на щастливата двойка! Ще се насладим на двете събития“, решиха организаторите. Сред тях най-дейна е Манди от с. Славейково, притежателка на два състезателни коня, бивш мениджър в голяма ангрийска фирма и съпруга на успешен музикален продуцент. Помагат и и много българи, а всички заедно организират фестивала „Конска сила“. Миналата есен беше първото му издание, тази есен с много хъс се подготвя второто. Идеята на този фест е възраждане и обединение на общностния дух, като екипът организатори е съставен изцяло от доброволци от няколко националности, които живеят на територията на Община Дряново, каза за „100 вести“ Весела Тодорова, една от вдъхновителките и организаторките на събитието.

Ден по-късно, на 20 май, на стадиона в с. Гостилица ще има Car Boot Sale – щандове и търговия с книги, дрехи, играчки, обзавеждане и други предмети от бита.

Ще се продават и ръчно изработени издилия и подаръци.

И още едно важно за английските заселници събитие ще има на 16 юни, отново в Гостилица. То се подготвя и за забавление, но и с практична цел - организаторите на фестивала „Конска сила“ са решили да съберат средства за предстоящото му провеждане, на 1 септември т. г. Организаторите са подготвили ретро дискотека с тема „Готините рокли на 70-е и 80-е“. Входът ще е 10 лева, като част от парите ще отидат за бъдещия фестивал , другата – за разходи по дискотеката. На място ще има храна и напитки. Дискотечното настроение е поверено на Гари и Ели, които са дует Tailor Made Events и ще изпълняват диско песни от 70-те и 80-те години на миналия век. Ще има награда за най-оригинални костюм и рокля.

На снимката: Принц Хари и избраницата му! И плакат на фестивала „Конска сила“, за който ще събира пари ретродискотеката на 16 юни и който ще се проведе в Гостилица на 1 септември т. г.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни