С 5 души „Чардафон“ стресна, но не устоя на Троян

Podkrepyaniyat-ot-mestnata-obschina-tim-na-Troyan-e-p-len-s-bivshi-igrachi-ot-NBL
Подкрепяният от местната община тим на Троян е пълен с бивши играчи от НБЛ
Габровският тим води на лидера повече от 18 минути

    Само с пет състезателя излезе срещу „Дрийм тийм Троян“ в събота габровският „Чардафон“ и, естествено, не успя да избегне загубата – 64:74. Мачът бе от петия кръг от първенството на ББЛ „Б група Център“ по баскетбол за мъже. Турнирът се проведе в зала „Септември“ в Свищов, след като местния клуб „Алеко“ направи нужното да възроди баскетбола в града.
    В предварителния стартов списък треньорът Димитър Тодоров бе вписал 8 души, но самият той, заради ангажименти с кадетите в Троян, не пътува с отбора. По подобни причини от състава отпаднаха и центъра Димитър Андреев, както и най-ефективния стрелец и доскорошен треньор Антонио Станков. В тази ситуация с двойната роля – на наставник и капитан, се нагърби Стефан Иванов – Джордъна. Той, както и всички останали, навъртяха по 40 минути на терена. Противникът им, който бе с актив четири победи от четири мача, бе в пълния си състав. При това с най-доброто, което разполага, начело с играещия треньор Цветослав Острев. Последният бе принуден да играе без смяна цял мач, след като се видя, че уж сигурната победа, можеше да се изплъзне на „Дрийм тийм“.
    „Чардафон“ започна устремно. След равностойно начало, габровският тим натисна, възползва се от противникови грешки и успя да направи разлика – 25:13. Тогава най-добрите в състава на съперниците им – капитанът Венцислав Кукенски и Цветослав Острев, поеха се нагърбиха със задачата да обръщат мача. Не всичко им се получаваше, но успяха да спечелят борби в нападение и постепенно да наваксват изоставането. „Дрийм тийм“ спечели категорично втората част с 27:13, а две минути преди края на полувремето излезе напред в резултата – 37:36.  Така приключиха и 18-те минути, в които „Чардафон“ лидираше в срещата. Общо водачеството се сменя 6 пъти, в два случая на таблото цифрите бяха еднакви. 
    Началото на второто полувреме бе продължение на края на първото. Тимът от Троян като цяло диктуваше събитията на терена, но не успя да направи сериозна разлика. Най-голямата в негова полза бе 14 точки – при 56:42. Момчетата на Стефан Иванов обаче някакси съумяваха да се преборят с умората и правеха мача оспорван, щом противникът им решеше, че вече са се пречупили. Нещо повече, 2 минути преди края след серия добри изяви на Цветослав Митев и кош на Стефан Иванов изоставането на „Чардафон“ бе стопена до 4 точки – 63:67.  Два коша на Острев, който е трупал опит и в НБЛ в съставите на плевенския „Спартак“, „Балкан“-Ботевград, „Ямбол“, „Черно море Тича“-Варна, сложиха точка на спора. 
    „Аз бях много слаб, не бях готов да играя, но се наложи – сподели след срещата Стефан Иванов, който записа 4 борби и 6 точки. - Старахме се, поведохме в началото, но се поизморихме накрая. Не искам да се оправдавам със съдиите, но някои от техните отсъждания повлияха на мача.“
    Стефан Иванов, който води играещите за тревненския „Зограф“ юноши на „Чардафон“, сподели, че е доволен от тяхната игра срещу лидера в класирането „Етър 49“-Велико Търново, въпреки сериозната загуба – 38:92. „Сбориха се, не се уплашиха, че са срещу много по-опитен и можещ от тях противник. Но отсъстваха основни състезатели, бяхме само с 8 души и нямахме достатъчно равностойни смени“ – обясни Джордъна.
    Иначе срещу „Дрийм тийм“ най-активен от габровския тим бе Андреан Деков – 9 борби, 22 точки, коефициент за ефективност 19. От него по-полезен на терена бе само Цветослав Острев от победителите – 28 коефициент. 
    Заради загубата „Чардафон“ отстъпи третото място във временното класиране на „Локомотив“- Горна Оряховица. Нещата обаче могат да се променят още следващия кръг, когато двата тима се изправят един срещу друг.  Турнирът е в зала „Ивайло“ във Велико Търново. Мачът на габровци е от 18 часа. „Зограф“ пък ще излезе на терена по обяд – в 12.00 часа, съперникът е преодолим – свищовският „Алеко“.
    Статистика на „Чардафон“ срещу „Дрийм-тийм:  Цветослав Митев (коеф. за ефективност 20, борби 9, асистенции 0, точки 14),  Стефан Бакалов (17, 7, 2, 16),  Стефан Иванов (2, 4, 3, 6),  Андреан Деков (23, 9, 5, 22),  Константин Търновски (10, 7, 3, 6).
    „Зограф" срещу „Етър-49", състав:  Александър Стефанов (коеф. за ефективност -9, борби 1, асистенции 0, точки 7),  Ивайло Стоянов (-2, 7, 1, 14),  Венцислав Митев (6, 5, 1, 2),  Георги Пашов (0, 1, 0, 7),  Георги Събев (-5, 1, 1, 0),  Пламен Петков (2, 2, 3, 5),  Ивайло Иванов (1, 0, 0, 0),  Искрен Колев (-4, 0, 0, 3).

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни