"Чардафон" с лека победа над Горна Оряховица, Манол Тончев - играч на мача

Manol-Tonchev
Манол Тончев
    Очаквано лека победа взе габровският "Чардафон" в 13-ия кръг от първенството на ББЛ "А група Център".

Момчета, водени от младия наставник Антонио Станков, в русенската зала "Дунав" се наложиха за пореден път над горнооряховския "Локомотив", този път с 92:65. През октомври те надделяха в Горна Оряховица със 79:69, през януари, като домакини, бяха по-убедителни - 79:60. Това бе и последното положително изживяване на габровския отбор, който след това претърпя три последователни поражения, за да се срине от второ на на предпоследното място във временното класиране. Затова евентуалната победа срещу удобен съперник бе много важна за треньора Антонио Станков, който вече гради схеми за предстоящите плейофи, така че за пореден път "Чардафон" да спечели купа. 
    Една от причините за негативната серия е, че в нито един от посочените три двубоя габровският тим не бе в оптимилен състав. Тенденцията не бе променена и в Русе. Станков разчиташе само на 8 здрави баскетболисти, бе се вписал в стартовия списък, но не се наложи да се проявява и на терена. Кадровият баланс бе донякъде изравнен от "Локомотив", който пък не можеше да разчита на емблематичния Пеньо Нацкин, напривил име преди години с изявите си за шуменския "Фикосота", основен биткаджия за сегашния си тим, въпреки 50-те си години. 
    При загубата с 69:79 през октомври Пеньо спечели 20 от общо 51-те борби за своя тим, а по този показател Горна взе връх над "Чардафон" - 51:39. Без незалязващата си звезда в Русе "Локо" нямаше шанс - 48:45 борби за габровския тим.
    Иначе "ЧАО"-то откри резултата в 18-та секунда на срещата и в оставащите 39:42 минути уверено водеше мача към крайния успех.  Габровци спечелиха и четирите части - 25:10, 23:21, 18:13, 26:21, като на моменти разликата надхвърляше 30 точки - 32 при 84:52. Установеното надмощие даде възможност на треньора да върти състава и сериозно време на терена получиха и "резервите", който в протокола се отрази като 30:2 точки от състезатели, извън основната петица. 
    Паритет имаше единствено в точките от подкошието - 48:48, и относително при контраатаките - 18:14 в полза на Габрово. "Чардафон" по-умело се възползва от гершките на противника - 17:10, както и при отскочилите топки - 21:14 точки от т. нар. "втори шанс".  
    "Локомотив" бе отчайващ в далечната стрелба - 1 успех от 12 опита, или 8.3%.  Въпреки че не направиха нещо изключително, в това отношение, габровци регистрираха приличен резултат - 9 от 33, или 27.3%. 
    Стабилно се представи Боримир Алексиев, играч № едно на клуба за 2021 г., който вкара 16 точки, спечели 8 борби, регистрира и 3 асистенции за коефицент за ефективност 23.  В този мач той бе клиничен и от линията за наказателни удари - 3 от 3, където често има проблеми. 
    На нивото на Боримир бе и неговият наследник като №1 - Андреан Деков. Бъдещият юрист, който е и в в тежка изпитна сесия, въпреки разредените тренировки, също вкара 16 точки, взе и 5 борби, изграждайки коефицент за ефективност 14.
    Магическото число 16 в точките постигна и Ростислав Тончев.
    Над всички обаче бе неговият брат Манол - 20 точки, 6 борби, 4 асистенции и коефицент за ефективност 23, което автоматично го направи играч на мача. Манол, който записа първите си минути за "Чардафон" за младежкия тим през сезон 2012-2013, вече има 261 точки в 39 мача. През този сезон показателите му са 102 от 10, 17 тройки, 47 борби, 14 асистенции.
    "Отборът на Горна бе без редица основни играчи, но и ние не бяхме в пълен състав - анализира срещата Антонио Станков. - Разликата в класите бе видима. Поведохме с 9:0, след това разликата само се увеличаваше. Въртях състава, дадох шанс на всички. Доволен съм от отбора. Играха с голямо настроение, което очаквах. Остават два мача - срещу "Дунав"-Русе и "Чавдар"-Троян. Очакваме с нетърпение плейофите, за които се класират първите четири отбора. ще играят първият срещу четвъртия и вторият срещу третия.  Очаквам в най-скоро време да се възстанови най-високият ни играч - Мартин Миланов. Той е най-добрият ни защитник, най-добрият борец, липсва много на отбора - и на мъжете, и на юношите - чакаме го с нетърпение."
"Чардафон", състав:  Ростислав Тончев (коеф. за ефективност 0, борби 9, асистенции 1, точки 16),  Георги Стоянов (0, 9, 5, 10),  Димитър Радев (0, 3, 1, 4),  Боримир Алексиев (0, 8, 3, 16),  Манол Тончев (0, 6, 4, 20),  Стефан Бакалов (0, 4, 1, 6),  Андреан Деков (0, 5, 0, 16),  Константин Търновски (0, 0, 0, 4.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото