"Чардафон" без шансове във Видин, вече е четвърти

Препоръчана! Podgotovkata-za-macha-be-kato-za-svetovno
Подготовката за мача бе като за световно
Поредна загуба за габровския баскетболен клуб, Антонио Станков търси отговорите

Габровският "Чардафон" се срина до четвърто място в ББЛ "Б група Център", след като в мач от дванайстия кръг загуби във Видин от местния "Видабаскет" с 54:79. Така домакините си върнаха за почти идентичното поражение през октомври в Троян - 56:78. До края на редовния сезон те няма как да изравнят съотношението, защото записаха минус и през декември - 56:58 в Горна Оряховица, но три кръга преди края, при мач повече, са с три победи пред габровския тим. Което със сигурност ще ги постави по-благоприятна позиция в предстоящите плейофи.
    Срещата във Видин стана възможна благодарение на взаимните реверанси от двата клуба. Официално мачът трябваше да е в Габрово. "Чардафон", воден от видинлията Антонио Станков, прие предложението да се поохарчи за пътуването и да изпробва паркета в зала "Фестивална", ако домакините покрият всички други разходи.

продължава от стр. 1
Видин от години не бе приемал мач от мъжкото първенство и очакванията бяха, че двубоят ще се превърне в истинско шоу.
    Така и стана. "Фестивална" бе пълна - нещо, което рядко може да се види дори на срещи от Националната баскетболна лига. Предмачовата дружеска атмосфера, за радост на феновете, не се пренесе на терена. Нещо повече - стомасите  на видинските запалянковци със сигурност се свиха в началото на мача, който почна повече от добре за "Чардафон".  Въпреки че бе в доста поосакатен състав, габровският тим стартира със серия 7:0.  Заради контузия за Видин не пътува центърът Мартин Миланов, студентска сесия спря най-борбения играч в състава - Андреан Деков. Заради НБЛ-ангажименти, за пореден път, извън списъка бяха и привлечените Николай Любенов и Калоян Колчев. Това занули една детска мечта на Антонио Станков: "Играл съм много път във Видин, искам да ме видят като треньор".  Заради рехавата резервна скамейка, Антонио обу кецовете и се раздава 32 минути на терена.  Със сигурност липсата на страничен поглед и ограничените възможности за ротация на състава в края на краищата се оказаха решаващи за чувствителната загуба.