Проведе се ритуал за признателност към учителите, които се пенсионират

Kmet-t-Tanya-Hristova,-vlyavo,-i-Bistra-Georgieva
Кметът Таня Христова, вляво, и Бистра Георгиева
33-ма учители получиха почетни грамоти

За пръв път в Габрово се проведе ритуал за признателност към учителите, прекратяващи педагогическа дейност, поради навършване на пенсионна възраст. Събитието бе под патронажа на Община Габрово и се осъществи от Клуба на младия учител и Клуба на наставника.
Те пожелаха да благодарят на тези учители с признателност на отдадеността в професията, за изминалия път, за търпението и готовността да работят за бъдещето на нашия град.
Бистра Георгиева, председател на Клуба на наставника, каза: "Днес поколението, което приключва своя професионален път иска да предаде символите на младите учители. Първият символ е звънец, който е знакът на първото българско училище с пожелание те да бъдат истински учители на бъдещето. Вторият символ знакът благочинник. Благочинник е този, който твори добри дела. Уверена съм, че този знак ще бъде символ на всичко добро, което колегите ще сътворят. Още веднъж им пожелавам обич, внимание и признание".
Кметът Таня Христова връчи почетни грамоти на 33 -ма учители. Всеки от тях сподели вълнението си, признателността и благодарността, че неговия труд и всеотдайност не е забравен. Някои от тях са посветили целия си живот на професията учител, житейският и професионален път на други е преминал само в едно учебно заведение.
Последва поздрави от деца от ДГ "Ран Босилек", които декламираха стихотворения от Ран Босилек и от танцова формация "Боженци" с композицията "Традиции и съвременност".

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Образование

Към началото