Пет медала за СКГ "Бадминтон"

Водеща! Silviya-Penkova,-vtorata-otlyavo-nadyasno,-s-momichetata-si
Силвия Пенкова, втората отляво надясно, с момичетата си
Силвия Пенкова с три моамичета в Стара Загора, и трите с отличия

    Великолепно представяне направиха състезателките на СКГ „Бадминтон“ на Държавното лично първенство за девойки до 19 години. Шампионатът за 2023-та се проведе в Стара Загора с участието на 54 таланти от клубовете в страната. 
    Три състезателки, подготвени от треньорката Силвия Пенкова, защитаваха името на габровския клуб в града на липите. Те завоюваха четири призови места. 
    Мина Пенчева и Симона Тинчева станаха държавни вицешампионки при двойките. Двете габровски момичета постигнаха три победи по пътя си към финала, а в спора за златните отличия отстъпиха на привлечените от състава на БК „Хасково“ две силни турски състезателки – Синем Йълдъз и Едже Мерт (10:21, 12:21). Отличие от двойките взе и третата габровска бадминтонистка - Симона Петрова, която си партнираше с Цвети Катерова от Стара Загора. Двете стигнаха до полуфинал, в който отстъпиха на Пенчева/Тинчева. Получи се много оспорван двубой в три гейма, завършил при резултат с 21:14, 14:21, 19:21.
    На сингъл (единично) трите габровски момичета също играха великолепно. С три победи Мина Пенчева стигна до полуфиналите и се окичи с бронзов медал. 
Симона Тинчева и Симона Петрова също се представиха добре и с по две победи намериха място в Топ 8, но не успяха да прескочат четвъртфиналите. 
    Петото габровско отличие на ДЛП за 2023-та завоюва Симона Тинчева от дисциплината смесени двойки, в която участва заедно с Георги Киров от Стара Загора. В надпревара с още 22 дуета двамата стигнаха до Топ 4. Пътят им към финала беше спрян от двойката на столичния БК „Ан. Янева-НСА” Александър Цицелков/Йоана Йорданова.      
    Треньорката на габровските бадминтонистки Силвия Пенкова определи представянето в Стара Загора като едно от най-добрите в историята на клуба и със сигурност най-доброто на Държавен личен шампионат до момента.
    „Няма как да не съм доволна от момичетата. Знаех, че те имат възможности и потенциал да се представят на едно добро ниво, но това, което направиха в Стара Загора, надмина очакванията ми. И трите влязоха в Топ 8 на сингъл, записахме четири призови места и взехме пет медала от първенството, което не се е случвало до момента. Горда съм с тях, поздравявам ги и продължаваме да работим в преследване на още успехи“, коментира специалистката.    

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Други

Към началото