Откриха STEM-стая в детска градина „Младост”

TSelta-e-kachestven-obrazovatelen-protses
Целта е качествен образователен процес
ДГ „Младост” представи и нов ресурсен кабинет

В Европейската година на уменията, на 22 март – Световния ден на водата, детска градина „Младост” отвори за поредна година вратите си за гости и родители - настоящи и бъдещи, като представи новооборудваната STEM-стая „Петте елемента“ по Национална програма „Хубаво е в детската градина“. Чрез осъществяваните дейности децата от всички възрасти овладяват знания, умения, отношение към заобикаляща среда, като придобиват допълнителни компетентности, свързани с гражданското, здравното, екологичното и интеркултурното образование. 
Занимателните игри и различните модули в STEM-среда намират успешно приложение в дейностите за стимулиране творческите способности, въображението, асоциативно-практическото мислене на децата и усъвършенстване на детските социални умения за общуване. STEM-стаята „Петте елемента – вода, дърво, огън, метал, земя“ е част от целта на детската градина за осъществяване на качествен образователен процес. 

Разработката и дейностите са пряко свързани с работата на екипа на детската градина по Авторска програма за гражданското, здравното, екологичното и интеркултурното образование „Аз и Габрово” и проект „Климатът и аз. Опазване на климата чрез енергийна ефективност”.
Детска градина „Младост” представи и нов ресурсен кабинет, оборудван с материали на стойност 10 200 лв. по проект „Подкрепа на приобщаващото образование”- в детските групи интегрирано се обучават деца със специални образователни потребности. 
Адекватните на потребностите на децата дидактични, дигитални и образователни средства и игри ще способстват за детското развитие и напредък, както и за успешната социализация и адаптация на всяко едно дете.
Чрез работата по програми и проекти отдаваме ключово значение на създаване на успешен модел за адаптация и плавен преход на детето от семейната среда към живота в детската група и подготовката му за училище с акцент върху гражданското, здравното, екологичното и интеркултурното образование.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Образование

Към началото

Следвай ни