Нови 150 в книгата Дарования и постижения

Топ новина! B-descheto-na-Gabrovo-e-fokusiranov-v-rhu-vashite-mechti---kaza-Tanya-Hristova
Бъдещето на Габрово е фокусиранов върху вашите мечти - каза Таня Христова
Таня Христова и Георги Маринов връчиха грамота "Неофит Рилски" на отличени учители и директори

В навечерието на един от най-светлите и български празници – 24 май, Деня на Светите братя Кирил и Методий, българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, Община Габрово отличи най-изявените и най-талантливи габровски ученици, като вписа имената и постиженията им в почетната книга „Дарования и постижения“. В препълнената зала „Възраждане“ преди да връчи грамота на всеки от отличените кметът Таня Христова се обърна към децата, родителите, преподавателите и треньорите С думи на благодарност за смелостта, отговорността и усилията им. „Нека покажем, че бъдещето на Габрово е изключително. То е фокусирано във вашите мечти, във устрема ви, в желанието ви да бъдете добри, успяващи и забележителни.“ – каза Таня Христова и допълни: „Продължавайте да носите дързостта на твореца, амбицията на откривателя и прецизността на ювелирния майстор. Бъдете находчиви, устремени, смели в мечтите си. 
Преминавайте своите пътища с разум, а онова което ще създавате по време на това пътешествие нека винаги идва от сърцето ви. Благодаря ви от сърце, че днес точно вие сте нашите сбъднати мечти, нашите истински дарования и постижения.“
В истински празник на таланта се претвори Церемонията по вписване на над 150 имена на ученици от габровските училища във все по –обемните томове на книгата „Дарования и постижения“. Звучаха музикални изпълнения от самите дарования, а през цялото време впечатление правеха балони, издигащи се високо, за да са широки просторите на младите таланти,  да летят и да търсят, да са устремени, горди и одухотворени.


"Неофит Рилбски"  е най-високото отличие на Министерството на образованието и науката, което се присъжда за особени заслуги


В навечерието на най-хубавия български празник – 24 май, кметът на Габрово Таня Христова и началникът на Регионално управление на образованието Георги Маринов връчиха Грамота „Неофит Рилски“ на габровски учители и директори, удостоени от министъра на образованието и науката проф. Сашо Пенов. 
    Това е най-високото отличие, което се присъжда за особени заслуги, дългогодишна, цялостна професионална трудова дейност в системата на предучилищното и училищното образование.
    С искрено „Благодаря Ви, колеги“ Георги Маринов се обърна към Марияна Колева - директор на ОУ „Христо Ботев“, Стефка Чернокожева - главен учител начален етап ОУ „Христо Ботев“, Мариана Астарджиева – старши учител по география СУ „Райчо Каролев“, Пенка Йотева – старши учител по химия и ИТ ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, Християна Димитрова – учител по английски език Национална Априловска гимназия и Росица Русева – старши учител по английски език Национална Априловска гимназия. 
    Таня Христова ги приветства и пожела да са здрави, изпълнени с вдъхновение и оптимизъм, защото поколенията, които обучават сега са онези, на които ще разчитаме за светли бъднини. 
    „Те са умни, талантливи и със завидни достижения, благодарение на Вашите усилия“, подчерта кметът на Габрово и сподели, че ролите в образователната система вече са трансформирани - тя трябва да е отворена, без да губи своята идентичност, а учителят все повече следва да е приятел и ментор на децата.       

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Образование

Към началото

Следвай ни