Никол Дочева - полуфиналист на Държавен турнир до 18 години

Топ новина! <p>    Талантът на Тенис клуб „Габрово“ Никол Дочева се завърна
Никол Дочева - полуфиналист на

    Талантът на Тенис клуб „Габрово“ Никол Дочева се завърна по впечатляващ начин след двумесечно възстановяване от контузия и стигна до полуфиналите на сингъл и двойки в Държавен турнир за юноши до 18 години. Надпреварата се

При нежния пол участничките бяха 24, от градовете София, Бургас, Пазарджик, Варна, Плевен, Хасково и Пловдив. 14-годишната Никол беше единствената габровска представителка в турнира и изигра три срещи по пътя си към полуфинала. В първия кръг възпитаничката на треньора Свилен Мълчанков преодоля преминалата през квалификациите Марина Попова от „Супер спорт“ (Варна).
    Двубоят приключи набързо, при резултат 6:1, 6:2. На 1/8 финалите Никол елиминира четвъртата, поставена в схемата - Беатрис Спасова от „Черно море Елит“ (Варна). Срещата отново завърши в два сета - 6:4, 6:3. Следващият съперник на талантливата габровска тенисистка беше Яна Горанова от „М-Спорт“ (София). Въпреки сериозните провокации от страна на Горанова, Никол демонстрира здрава психика и успя да се наложи с 6:4, 6:7(5), 6:2.
    В битка за място на финала Дочева срещна втората в схемата - Александрина Илиева от „Славия Бомел 9” (София). Двубоят започна зле за 14-годишното габровско момиче, със загубен сет на 0. Никол отново показа характер и от 0:1 във втория сет спечели шест последователни гейма, за 6:1. Психологическото предимство вече беше на нейна страна, но столичани хитро се възползваха от правото си на прекъсване.
    След паузата Илиева отново пое контрола върху играта и спечели гейма с 1:6 и мача с 1:2. На финала състезателката на „Славия Бомел 9” отстъпи на поставената под № 1 в схемата Михаела Кафтанова от ТК „Дема“ (София) с 3:6, 3:6.
    „Никол лекува близо два месеца сериозна травма в ахилеса, но бързо успя да възвърне добрата си форма. Тя има необходимата техника и играе на нивото на най-добрите в страната на тази възраст, но до този момент сякаш не си вярваше. Сега направи добра подготовка и от мач на мач с победите започна да трупа самочувствие. Проблемът бе, че четвъртфиналът и полуфиналът бяха в един ден, а това бяха два дълги двубоя и тя, може би, физически не успя да издържи, иначе можеше да стигне и до върха“, коментира Свилен Мълчанков.
    Никол стигна до полуфиналите и в надпреварата при двойките на турнира в столицата, в партньорство с Раяна Първанова от „ОК Спорт“ (София). На четвъртфиналите двете надиграха дуета на „Супер спорт“ (Варна) - Марина Попова /Йоана Петкова, с 6:2, 6:1. В двубоя за място на финала обаче Дочева и Първанова отстъпиха на поставената под № 1 Михаела Кафтанова и съотборничката й от „Дема“ (София) Ралица Кръстева с 3:6, 5:7.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Други

Към началото