Над 3000 от областта се включиха в Европейския ден на спорта в училище

Топ новина! NAG_30_09_2022_2.jpg
NAG_30_09_2022_2.jpg
Събитието в снимки от Национална Априловска гимназия и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Габрово

Днес над 3000 ученика от област Габрово се включиха в Европейския ден на спорта в училище – 30 септември. Към тях се присъединяват преподаватели и родители. 15 училища от областта организират за своите ученици различни спортни състезания, демонстрации, групови тренировки, народни танци, зумба, аеробика, лекоатлетически кросове, текбол и още много забавни игри, посветени на здравословния живот. Към това осмо издание на инициативата се добавя и темата за опазване на околната среда и разделното събиране на отпадъци. Част от участниците мерят сили в спортни мероприятия със специалната тематика Спорт #БезОтпадъци.
Областна администрация – Габрово подкрепя инициативата и приветства всички училища, които са направили своята регистрация за участие и по този начин се включват към кампанията, която има за цел да повиши физическата активност на децата, предлага им различни активности, които да провокират интереса у тях, за да изберат онази, която освен здраве, ще им доставя и удоволствие. Областният управител ще отличи най-активните, както и училището с най-разнообразни игри.
Събитието е международна инициатива, промотираща нуждата от повече активно време за децата, част от Европейска седмица на спорта и се приема като най-масовото събитие на Европейската инициатива.

В Националната Априловска гимназия – Габрово

425 ученика от Националната Априловска гимназия заедно с преподавателите си Гергана Блажева, Нено Башев и Веселин Горанов се включиха поетапно в Европейския ден на спорта в училище. На открито и в салона възпитаниците на гимназията играха футбол, текбол, баскетбол, волейбол, бадминтон, правиха лекоатлетически крос, теглиха въже... Спортните дейности продължават от сутринта до 15:30 часа за всичките 17 класа.

В ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Габрово

За пореден път и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ се включи в националната инициатива „Европейски ден на спорта в училище“. Над 580 ученици, 50 родители и гости се включиха в спортните дейности на училището. ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Габрово е кандидат за наградата „Най-активно училище на 2022 година“. Всички състезания на празника бяха с екологична насоченост „Зелено образование чрез спорт“, защото спортът е вдъхновение здраве и сила, съобщиха от училището.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни