Мартин Пенчев се подготвя в Италия за новия състезателен сезон по ски бягане

Топ новина! Martin-Pеnchеv-sе-podgotvva-v-Italiia-za-noviia-sastеzatеlеn-sеzon-po-ski-bbaganе
Мартин Пенчев се подготвя в Италия за новия състезателен сезон по ски бягане

Звездата на габровското ски бягане Мартин Пенчев се подготвя усилено за новия зимен сезон. Състезателят на местния клуб „Узана 2007“ започна активни занимания с останалите бегачи от националния отбор на България през октомври на Белмекен, а от началото на месеца е на тренировъчен лагер в Ливиньо, Италия.

В първия уикенд на месец декември Мартин ще направи и първия си за този сезон официален старт в надпревара от календара на Международната федерация (FIS). Той ще се проведе в Санта Катерина, Италия, на 15 километра свободен стил и 10 километра класически стил.

На 16-и декември Мартин, който вече е част от мъжкия представителен тим на страната, ще направи дебют в Световната купа по ски бягане. Заедно с Веселин Цинзов, Николай Виячев и Симеон Деянов, Пенчев ще участва в IV кръг от СК за сезона в Давос, Швейцария. „Искам специално да благодаря на хотел "Golden Lion", хотел "Ния", печатница „Екс-прес“ и търговски център „Парос“, които подпомагат моята спортна дейност. Подготовката ми на този етап върви нормално. Вече три седмици сме на ски и тренировките започват да стават по-тежки с наближаването на състезанията. Не искам да правя прогнози за класиране, защото много зависи от обстоятелствата. Съсредоточен съм върху това да съм във върхова форма за главните състезания за сезона“, сподели Мартин от Ливиньо.

А най-важните стартове за него през сезона са Световното първенство по ски бягане за състезатели до 23 години в Лахти, Финландия, през януари, Световното първенство за мъже през февруари в Зефелд, Австрия, както и Универсиадата по ски ориентиране в Красноярск, Русия, през март.

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни