Кристиян Киров спечели PRO OPEN стартовете

Водеща! S-stezateli-dzhet
Състезатели джет

Джет пилотите дариха наградния фонд за млада жена с тежко заболяване

Близо 2 000 души дадоха старт на Републиканския джетски шампионат този уикенд в град Обзор. По време на официалната церемония, която съвпадна с празника на града и официалния старт на летния сезон, Румен Кулев, председател общински съвет Несебър, и Христо Янев, кмет на гр. Обзор, връчиха купите на победителите в отделните класове.

В кралската дисциплина Pro Open победител стана Вицеевропейският шампион по джетски – Кристиян Киров. Йоана Горещилова отнесе златото при жените, а при децата най-силно се представиха Димитър Данов (прав джет) и Антон Горещилов (седнал джет). Хлапетата не се уплашиха от изключително тежките условия и караха наравно с мъжете. След драматично падане и проблеми с машината, Георги Грошчев стана първи в клас Runabout expert 180, а Илиян Тодоров в Novice stock. Вълните не представляваха проблем за Христо Вълков и той даде най-добро време в дисциплината прав джет при мъжете. Златото в Expert stockbox отиде при Христо Щърбанов.

Екстремните пилоти се обединиха около благородна кауза и дариха наградния фонд от републиканското на младата Мария Георгиева, която се бори с тежко заболяване.

„Във водата всички сме съперници и се борим за всеки метър и секунда. Извън нея, всички се обединяваме около любовта към високите скорости и желанието за феър плей. Важното е да се забавляваме и да работим за развитието на джетски спорта у нас. Никой не е тук за наградния фонд, а заради тръпката и адреналина. Затова решихме да дарим средствата за една млада жена, на която ще й трябва цялата смелост на света, за да се пребори с това заболяване“, коментираха пилотите.

За българските пилоти Кристиян Киров, Марио Михалев и младата надежда Алекс Петров предстои Европейския шампионат в Австрия на 5 юли, а републиканският шампионат продължава на 15-16 юли с купа "Царево", плаж "Василико".

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни