Концерт и много изненади подготвят днес на пл. "Възраждане" от гимназията по туризъм

Korpus-t-na-gimnaziyata
Корпусът на гимназията
60- годишен юбилей отбелязва Професионална гимназия по туризъм "Пенчо Семов".

Събитието съвпада със 150-годишнината от неговото рождение.

 

Директори на училища, на културни институции, бивши ученици поздравиха с цветя и подаръци юбилярите.

Специално за празника от Пирот пристигнаха учители и ученици, с които габровската гимназия поддържа контакти и обмен на ученици.

Директорът на гимназията Радослав Стоянов каза за 100 вести:"Много успехи имат нашите ученици. Даниел Христов спечели трето място на националното състезание по професии, в категория барманство в курортния комплект "Албена" преди 10 дни. Участваха 250 ученици от цялата страна. Трето място имаме и при готвачите, спечелихме голямата награда на публиката, успехи има и групата по анимации. Миналата седмица деца от нашето училище бяха на обмен в Пирот. Директорите на училищата където бе обмена ще бъдат с нас на празника.

Ние сме единственото училище в България с две акредитации по програмата "Еразъм". Наши ученици посетиха Германия, Португалия преди месец се върнаха от Рим. Предстоят още две пътувания. До 2027 година трябва да осъществим още 14 мобилности, имаме акредитации за тях. Миналата година открихме СТЕМ център".

Какво се случи в училището през тези 60 години коментира и Миглена Пройнова, главен учител: "Много поколения ученици намериха основание да се обучават тук, за да реализират мечтите си. Може да се видят наши ученици навсякъде - в ресторанти в хотели, счетоводни кантори, като управители на фирми. Много от тях се реализираха в чужбина. Наши ученици постигат успехи и по други специалности, като лекар в Спешна помощ, друга ученичка завърши фармация. Много ученици се реализират в педагогическата професия.

Учебната среда при нас е много специфична, изградиха се много неща, които провокират учениците да развиват уменията си. Освен професионални умения, те имат и творчески - пеят, танцуват, развиват аниматорски умения. По иновативеи начин си преподават учебните дисциплини.

60 години училището се развива, има своите успехи, разбира се, и проблеми, но ги решаваме."

Днес от 18 часа празникът продължава с концерт на пл."Възраждане". Преди това различните специалности в училището са подготвили изненади за гостите. Туристическата специалност ще върти колелото на късмета и ще изпраща гостите в атрактивни дестинации. Ще има и награди. Учениците от "Икономика и мениджмънт" ще поканят публиката да реди специален пъзел, който е посветен на патрона на гимназията Пенчо Семов, с награди за най-добре справилите се. Децата от кулинарните специалности ще демонстрират какво са научили и ще почерпят гражданите с храна и безалкохолни коктейли. Учениците от Сърбия ще изпекат специален хляб.

На сцената ще се представят таланти от училището.

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Образование

Към началото

Следвай ни