Карамаринов беше награден с медал за олимпийски заслуги в Молдова

Топ новина! <p>Президентът на Българска федерация лека атлетика Добромир Карамаринов беше награден
Карамаринов беше награден с ме

Президентът на Българска федерация лека атлетика Добромир Карамаринов беше награден с медал за олимпийски заслуги от Молдовския олимпийски комитет по време на двудневната си визита в Кишинев.

президентът на Българска федерация лека атлетика Добромир Карамаринов беше награден с медал за олимпийски заслуги от Молдовския олимпийски комитет по време на двудневната си визита в Кишинев. Престижната награда беше връчена на родения в Габрово бивш хърделист от двукратния олимпийски шампион на двойка кану на 500 и на 1000 метра от Игрите в Сеул 1988 Николае Журавский, който оглавява местния олимпийски комитет и е член на парламента на Молдова.

Карамаринов, който е и президент на Асоциацията на балканските атлетически федерации (АБАФ) и първи вицепрезидент Европейската лекоатлетическа асоциация беше на работно посещение в столицата на Молдова, което включваше срещи с министъра на младежта и спорта Виктор Зубку и президента на местната лекоалетическа централа Анатоли Балан.

Повод за посещението на българина, е че Молдова е единствената страна в Европа без синтетична писта за лека атлетика на открито. След дълги преговори с посредничеството на Карамаринов пистата на стадион "Динамо" в Кишинев ще бъде покрита с модерна тартанова настилка. Проектът ще се финансира с помощта на програмата на МОК "Олимпийска солидарност", Фондацията на Международната асоциация на лекоатлетическите федерации (ИААФ) и Европейската атлетика. Заедно с Карамаринов в Кишинев бе и президентът на Европейската атлетика Свен Арне Хансен.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Други

Към началото