Ивелин Граматиков отива с националния отбор на Спешъл Олимпикс в Берлин

Топ новина! Ivelin-Gramatikov-ima-bogata-kolektsiya-ot-sprecheleni-otlichiya
Ивелин Граматиков има богата колекция от спречелени отличия
Световните летни игри започват на 17 юни, събират над 7 000 атлети

    По предложение на кмета Таня Христова общинските съветници на Габрово дадоха своето съгласие да бъде отпусната целева финансова помощ в размер на 3000 лева за участие в Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Берлин на двадесетгодишния Ивелин Граматиков от Габрово чрез сдружение ”СПЕШЪЛ ОЛИМПИКС БЪЛГАРИЯ“.
    Средствата са необходими за закупуването на самолетни билети, застраховки, медицински прегледи, транспорт, екипировка, нощувка и пансион на състезателя от време на престоя му.
    Ивелин Граматиков е част от националния отбор по плуване на България с партньорство на СК „Равен старт 2020“-Габрово, заедно със Ана Василева и партньорство на ПК „Пловдив 2019“, Емил Кондев и партньорство на СК „Шампион“, Пазарджик и Биляна Илиева с партньорството на Дом за пълнолетни лица с умствена изостаналост – гр. Баня. Национален треньор по плуване е проф. Боряна Туманова.
    Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Берлин ще се проведат в периода 17 – 25 юни 2023 година. Те са най-голямото приобщаващо спортно събитие, в което ще участват повече от 7000 атлета с интелектуални затруднения и техни партньори без увреждания в 26 спорта и в 2 демонстративни спорта от 190 национални делегации. 20 000 доброволци ще участват в игрите, които са „тържество на цветовете“, целящо да покаже силата на приобщаването, равенството, добротата, съпричастността.  

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни