IV кръг от Националната верига по бадминтон ще се проведе от днес до неделя в Габрово

„Badminton“-sche-se-predstavi-s-13-s-stezateli
„Бадминтон“ ще се представи с 13 състезатели
Близо 150 състезатели от клубовете в страната ще вземат участие в четвъртия кръг от националната верига по бадминтон за 2022 година.

Проявата започва днес по обед в спортна зала „Орловец“ и ще приключи в неделя. Домакин е местният СКГ „Бадминтон“.
Състезателите са разделени в четири нива според своите умения с ракетата. Дисциплините са индивидуално - мъже и жени, двойки (мъже и жени) и смесени двойки. Ще има и група за ветерани.
Организаторите на проявата от Спортен клуб Габрово „Бадминтон“ ще се представят с 13 състезатели. При мъжете от първо ниво Павел Христов ще участва на сингъл, а при двойките ще се бори за призово класиране заедно с Калоян Палазов. При мъжките двойки от първо ниво ще участва също Момчил Вълов, в партньорство с Денис Маринов от Стара Загора, а при смесените двойки - Мина Пенчева заедно с Христо Пенчев от София. Калоян Палазов, Мина Пенчева и Павел Христов ще се изявят и във второ ниво. Другите габровски участници в него ще бъдат Радина и Симона Петрови и Петър Вълов. В трето ниво ще участват Божидар Колев, Даниел Петров и Валентин Франсъзов, а в четвърто - Петър Петров и Светозар Бояджиев. Николай Пенков ще се изяви при мъжките двойки 50+.
Срещите ще се провеждат на едновременно на седем корта в зала „Орловец“. Първите двубои са от 12.30 часа.
Национална верига по бадминтон е обединение на клубовете СК „Бадминтон“ (Ст. Загора), БК „Гълъбово“, СК Бадминтон „Габрово“, БК „Хасково“, „Виктори“ БК (София) и СК „Бадминтон“ (Русе), които провеждат Национални турнири по единни правила и водят обща ранглиста. Това е четвърти турнир за 2022-ра година. Първите три се състояха в Гълъбово, Хасково и Пловдив. Най-предно място в ранглистата от габровските състезатели заема Павел Христов - 8-ми с 1290 точки.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни