Итимността в училището за родители в Тера мол

Tеmata-bеshе:--Intimnostta-i-kak-da-govorim-za-nееa-s-dеtsataa.
Темата беше:
На 19 май т.г. в Търговския център Тера мол се проведе поредната среща в Училището за родители.

Темата беше: "Интимността и как да говорим за нея с децата“.

 

Гост-лектор беше доц. Диана Димитрова – доктор по психология и директор на Великотърновския филиал на Варненски медицински университет. Тя представи темата и с подходяща презентация. Това е една изключително важна и трудна тема, ако родителите нямат достатъчно познания. Разговорът за интимността и секса не е срамен, той е биологично заложен в нас. Трябва само да „отворим дума“, за да могат децата да намерят думите, с които да изразят това, което ги вълнува.

Родителите трябва да знаят, че те възпитават децата си със собственото си отношение към техния пол и детето наследява ролята каквото правят мама и тати. Особено важно е овладяването на ролевия модел в семейството и децата да играят заедно момчета и момичета.

В лекцията и презентацията се представиха въпроси като: кога детето открива половите си органи и как функционира тялото му; какво означава детското самозадоволяване и това опасно ли е или просто детето изследва собственото си тяло; какво трябва да се направи, ако детето се фиксира в половите си органи и това може да се превърне в патология; до каква възраст може да се къпете заедно с децата си; на каква възраст детето трябва да се отдели да спи в отделна стая; как трябва да им обясните как се правят бебетата, на каква възраст започвате да говорите с детето си за пубертета, за безопасен секс, за личната хигиена, за порнографията и други.

Доц. Димитрова препоръча сайта на Българската асоциация по семейно планиране и сексуално здраве, където може да се прочете подходяща информация по темата. Освен това, тя раздаде визитката си за контакти с нея и обяви, че ще отговаря на въпросите ви, зададени на електронната й поща или в профила й във всички социални мрежи.

Накрая тя заяви, че Родителството е изкуство и човек се учи да бъде родител! И затова ЖБД „Майчина грижа“ организира Училището за родители, за да Ви бъдем полезни в усвояването на това изкуство „Родителство“!

 

Очаквайте следващата среща през м. юни!

 

За повече информация за дейността на Дружеството, разгледайте сайта ни:

http://mgrija-gabrovo.org/

Следвайте ни и в Instagram HYPERLINK "https://www.instagram.com/maichina_grija_gb/?fbclid=IwAR0bK9ci55_xrmG1quSi7tqJhpVkwaGYIz50mMPj4EzDf-R6FkyJkRxFEk8"https://www.instagram.com/maichina_grija_gb/

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Образование

Към началото

Следвай ни