Историческа шампионска титла за СКГ „Бадминтон“

Топ новина! IstorichSHastlivata-Silviya-Penkova-e-s-chervena-teniska
ИсторичШастливата Силвия Пенкова е с червена тениска

Габровският клуб по бадминтон постигна най-големия си успех на национално ниво от своето създаване до момента.

Целенасочените усилия на треньорката Силвия Пенкова през последните години дадоха резултат и възпитаничките ѝ спечелиха златните медали от Държавното отборно първенство за девойки до 17 години.

 

Шампионатът се проведе в Стара Загора с участието на осемте най-добри тима от страната. В първия етап от първенството те бяха разделени в две групи. В група „А“ СКГ „Бадминтон“ води битка с БК "Ан.Янева-НСА" (София), СКБ "Академик" (София) и СКБ "Тракия" (Пловдив). Габровският отбор, в състав Симона Тинчева, Мина Пенчева, Симона Петрова и Радина Петрова, беше безапелационен и постигна три победи. От общо 15 изиграни срещи в групата състезателките на СКГ „Бадминтон“ спечелиха 14 и дадоха само една – при успеха с 4:1 над БК "Ан. Янева-НСА" (София). Другите два двубоя завършиха при категоричното 5:0. На полуфиналите тимът ни отстрани на нула и състава на БК „Хасково“, за да се изправи в спор за златните отличия срещу отбора на БК „Победа“ (Дупница). Мина Пенчева изведе СТГ „Бадминтон“ напред с победа над Мария Тренчева (2:0), но съставът от Дупница изравни с успех на Памела Александрова над Симона Тинчева (0:2) – 1:1. Последваха обаче нови три габровски победи – на Радина Петрова над Ванеса Джорджева (2:0) и две при двойките, също с по 2:0. Така с общ резултат 4:1 СКГ „Бадминтон“ спечели финала и първата шампионска титла в историята на клуба.

„Щастлива съм да коментирам един такъв голям успех на моите момичета! Това е най-доброто представяне на нашия клуб до сега! Не искам да навлизам в никакви подробности за условията, при които се подготвяме, най-вече предвид епидемиологичната обстановка, защото това се отнася за всички спортисти. Но не мога да не отбележа и отговорното отношение на тези момичета, както към тренировките, така и към целия процес на подготовка. Ако трябва да бъда откровена, аз очаквах този резултат, защото и четирите играят вече на едно доста добро ниво, а в такова отборно състезание това е много важно. Не мога да не отбележа представянето на Симона Тинчева и Мина Пенчева, които с опита и рутината си, осигуряваха едни сигурни победи. Специално внимание искам да обърна и на двете сестри - Радина и Симона Петрови, които с таланта и труда си, успяват се наложат изключително успешно в държавните класирания“, сподели Силвия Пенкова.

Триумфът в Стана Загора сякаш беше загатнат още преди три седмици на Държавния индивидуален шампионат за девойки до 17 години, проведен в Хасково. Там състезателките на габровския клуб се представиха отлично и показаха, че имат огромен потенциал. При двойките сестрите Радина и Симона Петрови завоюваха бронзови отличия, а на сингъл Симона Тинчева и Мина Пенчева стигнаха до четвъртфиналите. Това показа, че СКГ „Бадминтон“ разполага с един отличен състав от четири равностойни състезателки и този уикенд закономерното се случи – отборната шампионска титла дойде в Габрово.

„Гордея се, че името ми стои зад такива деца! Ще използвам възможността искрено да им благодаря за всеотдайната игра, която показаха, за отношението и отговорността към всичко, което градим и постигаме заедно. Благодаря и на родителите най-вече за доверието и на всички, които помогнаха да постигнем тези резултати!“, каза още гордата треньорка на новите държавни шампионки.

 

 

 

 

 

 

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Други

Към началото