Голям успех за габровската стрелба – титла и държавен рекорд

Водеща! Mirela-Penkova,-Daniela-TSoneva-i-Elina-Stoyanova
Мирела Пенкова, Даниела Цонева и Елина Стоянова
Трите момичета тренират в залата в СК „Христо Ботев“ само от около година

Три момичета донесоха титла и нов национален рекорд на името на габровския спортен клуб по стрелба. Мирела Пенкова, Даниела Цонева и Елина Стоянова прибавиха имената си към летописите на този спорт, като завоюваха шампионската титла при девойките младша възраст отборно на 60 изстрела от 10 метра с пневматичен пистолет при това с ново върхово постижение за страната. Това се случи на Държавно първенство по стрелба с пневматично оръжие за мъже, жени, юноши и девойки, проведено в столицата. Възпитаничките на треньора Тодор Иванов оставиха след КСС „Габрово“ тимовете на „Левски“ (София) и „Локомотив“ (Русе). Мирела, Даниела и Елина записаха резултат от 1513 точки и това новото най-добро постижение в отборната стрелба с пневматичен пистолет при девойките младша възраст. Досегашният рекорд в дисциплината беше 1486 точки, поставен от отбора на ЦСКА през 2018 година. Само с точка по-малко от КСС „Габрово“ събра тимът на „Левски“, а русенки останаха по-назад с 1482 пункта. Индивидуално Мирела Пенкова зае 7-мо място с 516 точки, Даниела Цонева е 8-ма с 515 точки, а Елина Стоянова – 19-та с 482 точки.

Мирела Пенкова  и Елина Стоянова


Трите момичета тренират в залата в СК „Христо Ботев“ само от около година насам и на този фон успехът им тежи още повече. 
„Няма как да не съм доволен от постигнатото и трябва да призная, че не го очаквах. Момичетата обаче се справиха чудесно и изпревариха състава на „Левски“. Имаше притеснение и треперене и от студ, и от вълнение, но всичко завърши по най-добрия начин – сподели треньорът им Тодор Иванов. – В началото едно от момичетата беше леко разколебано, но съумяхме да се съберем и да се върнем в битката за златните отличия. Сега вече амбициите ни са по-големи и очаквам следващата година да подобрим това постижение. Те отново ще бъдат в същата възрастова група и е напълно реално това да се получи“, допълни наставникът на габровските стрелци. 
На първенството в столицата КСС „Габрово“ имаше и още един представител – Калоян Събев. Той участва в надпреварата при юношите старша възраст на 60 изстрела с пистолет от 10 метра и преодоля квалификациите, в които участваха 16 състезатели. Във финала Събев записа осми резултат. В стрелбата микс юноши и девойки по 30 изстрела от 10 метра Калоян Събев и Мирела Пенкова наредиха КСС „Габрово“ на 10-то място. 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни