Габровецът Валентин Стефанов - директор на алпийските състезания при мъжете на Олимпиадата в Сочи

Топ новина! <p>XXII-те зимни Олимпийски игри, които ще бъдат открити в петък,
Габровецът Валентин Стефанов -

XXII-те зимни Олимпийски игри, които ще бъдат открити в петък, ще преминат с габровско участие и то не какво да е. Роденият в Габрово Валентин Стефанов получи уникално признание, след като беше поканен за шеф на състезанията в алпийските ски на игрите

От международната ски федерация (ФИС) са дотолкова впечатлени от организацията на Световните купи в Банско през последните години, на които директор е Стефанов, че решиха да му поверят черешката на тортата на зимната Олимпиада. Стефанов ще бъде директор на алпийските състезания при мъжете заедно с шефа на мъжката Световна купа Гюнтер Хуяра, по чиято препоръка беше включен в екипа за игрите в Сочи. 
От оргкома на игрите дори са помолили Стефанов освен за мъжките да удря рамо на колегата си от САЩ Том Джонсън, който ще отговаря за пистите при жените. 
Валентин Стефанов е бивш национал по ски алпийски дисциплини. В кариерата си е печелил множество национални титли, достигал е и до 15-о място в класическата комбинация на световното първенство в Бормио (Италия). В европейската купа има 6 класирания сред най-добрите 10. След края на състезателната си кариера Стефанов работи като треньор по ски в Австрия. Той е пряко свързан с успеха на всички световни купи проведени в Банско от 2009-та година насам и е рейс директор на най-престижните стартове в ските, провеждани у нас. 
Стефанов е в Русия от 1-ви януари и изцяло под негово ръководство бяха оформени пистите за алпийските ски в курорта Роза Хутор, като обработка, релеф, бабуни, скокове и т.н.  
Първите официални стартове в алпийските ски са в неделя, 9-ти февруари.
 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни