Депутатите от левицата Иван Ченчев и Кристина Сидорова се срещнаха с габровски футболисти

Dеputatitе ot lеvitsata Ivan Chеnchеv i Kristina Sidorova sе srеshtnaha s gabrovski futbolisti
Иван Ченчев

Депутатът от коалиция „БСП за България“ Иван Ченчев, член на Комисията а младежта и спорта и на Комисията по култура, заедно със своята колежка Кристина Сидорова се срещнаха с габровдски футболисти.

Те разговаряха за бъдещето на футбола в Габрово и възможностите за финансиране на любимия на множество българи спорт. С болка спортистите коментираха факта, че за спорта в нашия град не се отделят достатъчно средства, а за някои спортове, като ръгби-то, например, няма държавно финансиране, макар голямата част от ръгбистите от габровският тим да защитават името на страната ни в международните надпревари, като част от националната ръгби-гарнитура.

По време на срещата беше посочено, че за развитието на всички спортове в страната в държавния бюджет са предвидени едва 73 млн. лева,  докато отпуснатите средства само за баскетболния отбор „Динамо“ – Москва за 2019 г. те са в размер на 36 млн. евро.

Иван Ченчев  е бил треньор по футбол в Торонто, Канада. Основател и  собственик на футболна академия „ESD“ в Торонто. Създател на първия български футболен отбор от деца на възраст 15-16 години. Старши треньор на мъжки футболен отбор „Bulgarian Lions“, с който достига до полуфинал през 2010 г. в канадската футболна лига. Биле директор на пресслужбата на ПФК ЦСКА и член на неговия Управителен съвет. Като човек, заемал управленски позиции в ЦСКА то разказа  неизвестни за футболните фенове истории, свързани с професионалния футболен клуб, както и подробности около връзката между „Кремиковци“ и ЦСКА още от времето на Александър Томов, който, според Ченчев, бил своеобразен факир.

Разбира се, не бяха отминати и злободневните теми, свързани с разкритията на Елена Йончева, с безконтролното харчене отстрана на премиера, който без решение на Парламента е раздал допълнително, извън бюджета 1, 72 милиарда лева.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от България

Към началото

Следвай ни