Баскетбол вече се играе в Дряново, първи фестивал за момчета до 10 години в обновената зала

10-godishnite-basketbolisti-na--CHardafon-
10-годишните баскетболисти на "Чардафон"
Първи турнир по баскетбол в спортна зала "Дряново"

    След вероятно повече от 40 години баскетболът официално се завърна в Дряново в неделя. Обновената едноимена зала в града на Колю Фичето домакинства на поредния фестивал за момчета до 10 години на зона "Мизия".
Участваха отборите на обединен баскетболен клуб "Чардафон" - инициатор на идеята, плевенските "Спартак" и "Шампион" и троянският "Чавдар". Турнира пропусна великотърновският "Етър 49", който бе домакин на първия, ще приеме и последния фестивал, който е на 3 юни.

залба дряново
    В Дряново от години се работи по възраждане на баскетболната игра, имало е няколко повече или по-малко успешни опити. Последният е от 2018-та, когато бе сключено споразумение между габровския "Чардафон-Орловец" и дряновската Община за обединяване на усилията в тази посока. В резултат габровският "Чардафон-Орловец" бе преобразуван в обединен баскетболен клуб "Чардафон" - име, символ на Съединението. Младият наставник Антонио Станков започна усилена работа с подрастващи в Дряново, най-добрите участват, участват в представителните отбори на клуба. Пример е Красимир Александров - играл за кадети, юноши и мъже на "Чардафон".
    Във фестивалите по баскетбол, които са за деца до 10 години, не се водят протоколи. Целта е децата да бъдат привлечени от играта. Така че победители са всички. За което получават и медали, и грамоти.