Баскетбол, футбол и волейбол ще си партнират

Borislav-Mihailov-i-Georgi-Glushkov-proslediha-prezentatsiyata-na-Vladimir-Grozdanov
Борислав Михайлов и Георги Глушков проследиха презентацията на Владимир Грозданов
Шефовете на колективните спортове се замислиха за дигитализация

Президентът на БФ "Баскетбол" Георги Глушков участва в работна среща по процеса на дигитализация на спорта. Домакин на проявата в Национална футболна база „Бояна“ бе Българският футболен съюз. Събитието се проведе в четвъртък в присъствието на ръководителите на футбола и волейбола у нас.
 
Тристранната среща на високо ниво очерта първите и най-важни стъпки по разработването и интегрирането на цялостна стратегия за дигитално развитие на българския спорт с помощта на модерните технологии.

На срещата присъстваха президентът на БФС Борислав Михайлов, заместник-изпълнителният директор Христо Запрянов, техническият директор Георги Иванов и мениджърът „Стратегическо развитие“ Андрей Петров. От страна на Българската федерация по баскетбол участие взеха президентът Георги Глушков, изпълнителният директор Филип Виденов и мениджърът „Международни връзки и специални проекти“ Елеонора Рангелова, а от страна на Българската федерация по волейбол – президентът Любомир Ганев.

По време на събитието бе отчетена необходимостта от интегрирането на технологиите в цялостния спортен процес у нас – задължително условие за постигане на конкуретноспособност на съвременната международна сцена. Участниците проследиха и презентация от Владимир Грозданов – изпълнителен директор на водещата компания в сферата на спортната наука Barin Sport, чиято технология вече се използва от националните отбори на България по футбол. Изтъкнати бяха фундаменталните предимства на събирането на актуални данни и използването им в процеса на развитие на млади състезатели, както и плюсовете на въвеждането на модерните технологии за постигане на резултати в реално време.

Президентите на трите водещи спортни федерации бяха единодушни, че приемането на подобна програма е задължително условие за развитието на българския елитен спорт и се обединиха около мнението, че в най-кратки срокове тя трябва да бъде въведена в експлоатация. За целта ще бъде изготвен меморандум за сътрудничество между БФС, БФ "Баскетбол" и БФВ.

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото