Българи най-добри в стрелбата с традиционен лък

Препоръчана! WEB_IMG_1457.jpg
WEB_IMG_1457.jpg

Българи спечелиха златото след ожесточена борба с румънци и турци. 

 На 09-ти ноември на територията на Исторически парк се проведе най-големият международен турнир по стрелба с традиционен лък. В турнира участие взеха 61 стрелци, като представителите бяха от България, Турция и Румъния. Всички участници
бяха и с традиционни средновековни облекла.
Организаторите на турнира бяха Клуб за възстановки „Величие“ и Историческо изкуство, а домакин и спонсор на събитието бе Исторически парк. Те се бяха постарали да демонстрират условия максимално близки до реалните, каквито могат да се случат в природата. Участниците бяха разделени на няколко отбора, за да преминава турнирът по-лесно, но всеки от тях се състезаваше самостоятелно.


След ожесточена борба, продължила няколко часа, българите Йоана Няголова (категория жени), Антон Георгиев (категория мъже) и Мария Терзиева (категория деца) спечелиха заветното първо място.
Дисциплините бяха общо седем, сред които стрелба от кон и стрелба над езерото на Исторически парк. Организаторите бяха подготвили и изненада – още една дисциплина, която не се взимаше предвид при крайното класиране – стрелба по 3 висящи от въже гърненца, които криеха отделна награда.
На церемония по награждаване в Средновековната крепост на Исторически парк, бяха обявени и победителите в Международния турнир по стрелба с традиционен лък. Крайното класиране бе в три групи: мъже, жени и деца, като първите трима от всяка група бяха наградени с медали.
В турнира взеха участие всички желаещи, а едно от условията, с които трябваше да се съобразят стрелците е да се състезават с традиционен лък без поставка за стрелата и дървени или бамбукови стрели с естествени пера.
Турнирът беше достъпен за всички, които желаеха да станат свидетели на тази зрелищна битка.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Други

Към началото