Антонио спечели още 1 купа за Чардафон на изпроводяк

Топ новина! CHetiri-otbora-se-s-stezavaha-za-kupa--Stefan-Todorov-
Четири отбора се състезаваха за купа
"Чардафон" е спечелил 7 от 9-те купи "Стефан Тодоров", Антонио има 8

    На изпроводяк, от 1 юли вече ще е част от плевенския „Спартак“, играещият треньор на „Чардафон“ Антонио Станков спечели още едно престижно отличие за настоящия си тим. Във витрината на клуба от събота е третата поред купа „Стефан Тодоров“. Организатор е местният клуб „Раковски“, подпомаган от Община Севлиево, персонализирано заслугата е на две дами Росица Владимирова и Гергана Стоянова. Традиционният турнир се провежда от 2013-та и е в памет на Стефан Тодоров, наричан от приятелите си Кеца – легенда на местния баскетбол и съдийство, а и не само, и дългогодишен спортен функционер. Той управляваше спортна зала „Дан Колов“ до смъртта си. 
    Купата, спечелена в събота, е трета поредна за „Чардафон“ и общо седем с марката „Стефан Тодоров“. Антонио пък има една плюс – с отбор от Велико Търново. 
    „С неповторимото съдийство на Кеца се сблъсках още като дете – в първия ми официален мач – срещу севлиевския „Раковски“ – спомня си изпълнителният директор на клуба Иван Господинов. Ще е било някъде през 1968-ма, 1969-та. По-късно станахме приятели. Когато през 2009-та възстановихме „Чардафон“, първия човек, при когото отидохме за съвет беше Стефан Тодоров. Ден преди да постъпи за операция в болницата пихме кафе с него. Беше притеснен... Стефан е част от нашето поколение, докато сме живи, ще го помним. Затова участието в турнир, носещ неговото име, е чест за габровския баскетбол, за „Чардафон“.
    Тази година в надпреварата се включиха още севлиевските ,,Old school“ и ,,Черешкъ“, както и участващия в ББЛ „Б група център“ великотърновски „Гочита“. По регламент в севлиевската надпревара е за ветерани, но това понятие се тълкува доста фриволно, така че на полето могат да се видят доста млади момчета. Организаторите обаче се твърди в друго изискване – на терена трябва да са четирима мъже и една жена, в тима могат да бъдат включени и двама ученика, които да черпят от опита на батковците и каките. 

РосицаАнтонио Станков с плакета, дарен му от организаторките на турнира - Росица Владимирова, вляво, и Гергана Стоянова


    Турнирът бе открит със срещата  ,,Old school“ -,,Гочита“. Мачът беше много оспорван, все пак понатрупалите повече опит състезатели от Велико Търново успяха да изтръгнат победата. срещата беше доста оспорвана, и завърши  с победа за отбора на В. Търново. Втората среща също бе достатъчно динамична, но "Чардафон“, воден от играещия треньор Димитър Тодоров, в нито един момент нямаше колебание срещу „Черешкъ“ и успех с 24 точки разлика. Така в малкия финал в спора за бронза за изправиха два севлиевски отбора, надделя ,,Old school“.
    В този случай предварителните прогнози се оправдаха и в спора за Купата един срещу друг застанаха ,,Гочита" и ,,Чардафон". Двата тима се познават отлично от ББЛ „Б група център“ , в която Габрово участва с юношите си – през сезон 2021/2022 като „Чардафон Б“, а през завършилия преди дни 2022-2023, предоставяйки пълен състав на тревненския „Зограф“. Интрига не се получи. Антонио Станков и компания дръпнаха в резултата още в първите минути и въпреки многото въртения на състава с лекота стигнаха до победата с 28 точки разлики и до първото място.
    Традиционно, гостоприемните домакини се бяха погрижили награди да има за кажи-речи за всички, стига да се включат в някои от многобройните атрактивни надпревари. Една от най-престижните статуетки - за най-добър реализатор в турнира, беше спечелена от Елизар Димитров от „Old school”. За най-полезен състезател беше определена Виктория Цветанова от  ,,Черешкъ, а за най-атрактивен - Николай Василев от отбора на ,,Гочита”. Завърналият се дебютно в игра след тежка контузия Димитър Тодоров от „Чардафон“ спечели играта за най-много вкарани тройки. Съотборникът му Боримир Алексиев, спортист №1 на клуба за сезон 2021-2022-ра, бе над всички при забивките.
    Призьорите бяха наградени от внука на Стефан Тодоров - Константин Тодоров, и внучката Магдалина Тодорова. В залата бяха и синовете на Стефан Тодоров.
    Макар че преминаването на Антонио в „Спартак“ бе с гриф „Строго секретно!“, очевидно информация бе изтекла и организаторите се бяха подготвили. Младият наставник почетен от „Раковски“ с плакет.
    „Чардафон-Орловец“ бе в състав: Христина Петкова, Йоана Янчева, Антонио Станков, Стефан Иванов, Теодор Върбанов, Димитър Андреев, Крум Ахилей, Цветослав Митев, Стефан Бакалов, Боримир Алексиев и Димитър Тодоров.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни