Антонио се завърна за "Чардафон" с 31 точки

Водеща! Na-antonio-ekip-t-na--CHardafon--opredeleno-mu-prilicha
На Антонио екипът на
Присъствието на човека с принос за 22 купи вдъхна кураж в отбора

Преминалият в началото на юли в плевенския „Спартак“ доскорошен наставник на мъжете и юношите Антонио Станков се завърна за „Чардафон“ с 31 точки за победата над „Алеко-Свищов“ с 95:62. Двубоят от третия кръг на първенството на ББЛ „Б група Център“ се игра в събота в зала „Чавдар“ в Троян. В Плевен, роден град на съпругата му Глория, Антонио е завършил спортно училище, а от лятото е треньор на кадетите и юношите в местната баскетболна школа. След 7 години в Габрово и в съучастие за спечелване на 22 купи за „Чардафон“ той не устоя на предложението на своя наследник Димитър Тодоров да играе, когато може, за мъжете на габровския клуб.

В Троян бе дебютът на Станков в новата му роля. Очаквано, той се справи за отличен – 31 точки, 4 борби, 6 асистенции, една открадната топка и коефициент за ефективност 33, което автоматически го превърна в играч на мача. Най-близо до него по изиграни бе набиращият форма бъдещ офицер Димитър Андреев – 29.47 минути и 16 точки. Той бе е най-ефективният борец под коша – 9 овладени топки. 
    Присъствието на Станков очевидно даде кураж на целия отбор и всички състезатели демонстрираха можене. По влиянието си върху резултата – т. Нар. Плюс-минус, Константин Търновски – записан под номер 4 в картотеката на „Чардафон“ при възстановяването на клуба през 2009-та, е с по-добър показател и от Антонио – 29:28 точки. Въпреки че бе само 18 минути на игрището, много ефективен бе Цветослав Митев – 11 точки, при 80% успеваемост от зоната на 2 т. и 100% от тройката.
    „Чардафон“ бе с малко по-къса резервна скамейка, затова отстъпи при точките от втори шанс – 23:30. Малко неочаквано, габровци бяха по-назад и в битката под кошовете – 38:48 борби, като изоставането идва основно от надскачането в нападение – 12:21. По всички останали показатели предвожданите от играещия треньор Димитър Тодоров (капитан в тази среща) момчета бяха една глава над съперниците си. При точките след противникови грешки съотношението е 22:16, от бързи контраатаки – 14:0, от стрелба в подкошието – 58:48. Ефективността на близката стрелба е 57.4:46.3 процента, а зад 6.75-метровата граница – 33.3:10.5. И двата отбора демонстрираха слабост от линията за наказателен удар, но габровци и там бяха по-успешни – 56.3:54.5 процента.
    Иначе срещата бе равностойна само през първата част, когато свищовлии дори успяха да вземат лидерството за 1.24 минути, както и да водят с 19:17. След това „Чардафон“, ръководен в този мач от Стефан Иванов – за да може Димитър Тодоров да е част от състава, постепенно нарастваше преимуществото си – 24:16, 24:13 и 30:14 за победа с над 30 точки.
    „Имам проблеми с адукторите, но исках да играя. А като играя, не мога да не се влагам“ – анализира физическото си състояние след мача Димитър Тодоров.
    На същото мнение бе и Стефан Иванов: „Казах му да не играе, нужна му е повече почивка и възстановяване, но той искаше да е сигурен, че ще бием в този мач. Когато той и Антонио са терена, отборът е друг. „Алеко“ не са много добър отбор, така че като цяло нямахме проблеми. Имаше само един момент в края на първата част, но бързо го преодоляхме. Когато Антонио и Митко са на терена, си личи, че са класа над другите. Тяхна е заслугата, защото знаят как да ръководят играта – и като темпо на игра, кога да атакуваме, кога – не. Димитър Андреев игра много добре. Въобще всички бяха на ниво. Като имаш на терена двама играчи като Антонио и Тодоров, всичко се получава много по-добре“.
    Самият Стефан, наричан от приятелите си Джордъна, също е част от състава, но засега не мисли да се появява на терена. „Не съм във форма – бе лаконичен по въпроса той. Ако вляза във форма, сигурно ще се включа в някой мач.“ Той е убеден, че „Чардафон“ ще вземе победа и в следващата среща – срещу великотърновския „Етрос“, дори Антонио да няма възможност да играе. Двубоят е от 12 часа в събота в зала „Никола Петров“ в Горна Оряховица.

  Статистика от срещата 
    „Чардафон“ - „Алеко-Свищов“: Димитър Андреев (коеф. за ефективност 19, борби 9, асистенции 1, точки 16), Валери Пейков (6, 1, 1, 6), Цветослав Митев (16, 5, 0, 11), Крум Ахилей (10, 1, 3, 6), Стефан Бакалов (8, 4, 2, 9), Калоян Благоев (1, 1, 0, 0), Димитър Тодоров (24, 6, 6, 9), Константин Търновски (10, 1, 5, 7), Антонио Станков (29, 4, 6, 31).

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни