"Юношите" не удържаха "Дунав" - 60:71, Антонио доволен

Kapitan-t-andrean-Dekov-otnovo-be-nai-rezultatniyat-s-stezatel
Капитанът Андреан Деков отново бе най-резултатният състезател
Юношеският отбор на баскетболния "Чардафон" не успя да стигне до победата срещу гостуващия му "Дунав Русе", въпреки че бе равностоен на фаворита в мача от първенството на Елитна група "Изток"

    В мач от осмия кръг на първенството на Елитна група "Изток" за юноши до 19 години габровският "Чардафон" в сравнително равностоен мач не успя да удържи русенския "Дунав" и отстъпи с 60:71.  Загубата обаче не разстрои треньорът Антонио Станков, който веднага след мача заяви, че е доволен от своите момчета.
    Срещата се игра в зала "Орловец" в Габрово в неделя. Гостите са само с една загуба досега и делят първото място с варненския "Черно море Тича".  През ноември в Русе габровци отстъпиха с 18 точки, но имаха изключителна четвърта част, в която надделяха с 25:18 и младият им наставник се надяваше, че на собствен терен отборът може да надмине себе си. За съжаление, в последния момент се разбра, че той няма да може да разчита на титуляра Никола Любенов, който имаше приоритетни ангажименти за играещия в мъжката ББЛ "А група Изток" "Шумен А".  Младокът наниза 21 точки на "Светкавица"-Търговище, взе 4 борби и регистрира коефицент за ефективност 17. Показатели, които в категорично подкрепят предмачовия оптимизъм на Антонио Станков, че "Дунав" е преодолим съперник.
    През по-голямата част от срещата нещата изглеждаха така, че  всеки момент може да настъпи обрат, но в същото време гостите уверено поддържаха крехката си преднина. Те взеха първата част с 19:16, във втората леко увеличиха разликата след 21:17 в тяхна полза, а в третата цареше пълен паритет - 16:16.  Станков се опита да надъха своите подопечни преди заключителните десет минути и те наистина дадоха всичко от себе си, но силите, най-вече физически, не стигнаха за нещо повече от почетна загуба - 11:15 за крайното 60:71.  От гостите най-точен мерник имаха Теодор Трифонов, Стефан Ганев, Иван Живков, които, както и почти всички техни съотборници, са в основата и на мъжкия отбор на "Дунав", който играе в ББЛ "А група Център".
    "Доволен съм от момчетата - подчерта след срещата Антонио Станков. - Изпълниха всички мои указания, стараха се и в защита, и в нападение. С Никола имахме шансове за нещо повече, но няма как да го спрем от мач в "А" група. Основното им преимущество е, че те имат 8-9 тренировки седмично, ние - три. Не можем да се съберем и в пълен състав. Андреан Деков пък е в изпитна сесия, няма възможност да тренира пълноценно, но пак се раздаде. Голям мач направи и Мартин Миланов, който доскоро бе болен."
    "Чардафон" може да се върне към победите още в петък, когато ще гостува на "Делфин" в Бургас - срещата е от отложения седми кръг. През октомври в Габрово "Чардафон" се наложи над този съперник със 108:56. В Бургас габровци ще имат и мощна подкрепа от изключително сплотената родителска агитка, която следва отбора независимо от дестинацията.
    "Чардафон" срещу "Дунав", състав:  Георги Стоянов (Точки 3),  Калоян Колчев (9),  Ангел Николов (5),  Боримир Алексиев (6),  Александър Стефанов (0),  Мартин Миланов (18),  Николай Георгиев (0),  Николай Василев (0),  Дениз Иванов (0),  Андреан Деков (19).

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни