7 призови места за габровските бадминтонисти, блестяща Паола Пенкова

Водеща! 7-prizovi-mеsta-za-gabrovskitе-badmintonisti,-blеsttashta-Paola-Pеnkova
-MVG1349.jpg
Седем подиума записаха състезателите на местния Спортен клуб Габрово „Бадминтон“ във II кръг от Националната верига по бадминтон, проведен от петък до неделя в спортна зала „Орловец“.

В състезанието взеха участие 192-ма състезатели от 25 клуба в страната разделени в четири нива, според своите умения с ракетата. Дисциплините бяха индивидуално - мъже и жени, двойки (мъже и жени) и смесени двойки.

Страхотно представяне в най-силното ниво при дамите направи Паола Пенкова. Макар и с болки в кръста, 16 годишният талант на СКГ „Бадминтон“ спечели две първи и едно второ място в трите дисциплини, в които участва. На сингъл (единично) Паола записа три победи по пътя си към финала, а в мача за първото място отстъпи на Ева Тонева (НСА, София). Нямаше кой да я спре обаче в другите две дисциплини. На двойки Пенкова триумфира в тандем с Мира Георгиева от БК „Гълъбово“. Три победи в предварителната група и още две в елиминациите изведоха двете момичета на върха. В битката за златните отличия те се наложиха над Мая Добрева (София)/Силвана Генкова (Стара Загора) с 2:1 (21:16, 14:21, 21:17). Същата стабилна игра Паола демонстрира и при смесените двойки, в които участва заедно с Цветомир Стоянов от БК „Хасково“. Три победи изведоха дуета до финал и след още едно 2:0 (23:21, 21:17) над Васил Цонев (Бургас)/Поли Кръстева (Стара Загора), Паола и Цветомир триумфираха в дисциплината.

Още един представител на домакините се качи на стълбичката за награждаване при смесените двойки от първо ниво. Това беше Момчил Вълов, завоювал третото място в тандем с Ева Тонева (София). Две отличия от II кръг на Националната верига спечели Петър Вълов. Партньорството му със Стиван Николаев от Стара Загора донесе първо място при мъжките двойки от второ ниво. Двамата допуснаха едно поражение в предварителната група, но излязоха от нея като втори в класирането и с две победи в елиминационната фаза си осигуриха златото. В двубоя за първото място Вълов и Николаев надиграха с 2:0 (21:18, 21:15) Пламен Стаматов (Русе) и Тодор Табаков (Стара Загора). При смесените двойки от второ ниво Петър участва заедно с Ива Колева (Гълъбово). Двамата стигнаха до финала, в който отстъпиха на Ясен Радев (София) и Деляна Петрова (Хасково) с 0:2 (16:21, 20:22). Седмото отличие на СКГ „Бадминтон“ донесе Мина Пенчева от индивидуалната надпревара при дамите от трето ниво. Две победи в предварителната група я изведоха във фазата на елиминациите, а в битката за място на финала, в оспорван двубой, Пенчева отстрани съотборничката си Симона Тинчева с 2:0 (22:20, 21:18). В спора за златото Мина отстъпи в драматичен трисетов мач на Илияна Димитрова от Хасково - 13:21, 21:15, 20:22. Симона пък загуби двубоя за бронза от севлиевката Трейси Метева с 0:2 и зае четвъртото място.

С четири победи и две загуби четвърто място зае и Христо Пенчев в надпреварата при мъжките двойки от първо ниво, в която участва заедно с Васил Цонев от Бургас. Николай Бакалов стигна до четвъртфиналите на сингъл при мъжете от трето ниво и до осминафинал при смесените двойки от четвърто ниво в тандем с Мина Пенчева. С две победи от групата си успя да излезе и Даниел Петров в надпреварата при мъже - единично от четвърто ниво.

Следващата спирка на Националната верига по бадминтон е в София. Турнирът в столицата е в средата на май.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Други

Към началото