"Дунав" си върна на "Чардафон", отнесе го и "Спартак"

Kadetite-na--chardafon-
Кадетите на "чардафон"
Само седмица, след като в зала "Балканстрой" в Плевен загуби от "Чардафон" със 17 точки, "Дунав 2007 Русе" си върна на габровци, побеждавайщи ги на свой терен с 82:60.

Само седмица, след като в зала "Балканстрой" в Плевен загуби от "Чардафон" със 17 точки, "Дунав 2007 Русе" си върна на габровци, побеждавайки ги на свой терен с 82:60. Срещата от третия турнир на първенството на Дивизия "Изток, зона Мизия" при кадетите се състоя в зала "Дунав" в неделя. Момчетата на Антонио Станков, добили самочувствие от успеха над този съперник, започнаха мача добре. През първата четвърт те балансираха играта, която вървеше кош за кош и след първите десет минути те водеха с 2 точки - 16:14. Показаното от тях бе радост за окото и през втората четвъртина, която те също спечелиха - 18:14, и се оттеглиха удовлетворени за почивка при 6 точки разлика в тяхна полза.

За съжаление, за пореден път, третата част се оказа фатална за 16-годишните момчета на "Чардафон". Някои от тях очевидно бяха забравили хъса си в съблекалнята и "Дунав" много бързо направи разликата необратима след 14:28 в третата част и абсолютното повторение на слабата игра в четвъртата - 12:26. Домакините намериха начин да опазят лидера на габровци - капитана Ивайло Стоянов, който през второто полувреме вкара само 4 точки, записвайки нула в последната четвърт.

Иво бе блестящ във втората среща - срещу плевенския "Спартак", нанизвайки 30 точки, но и те не стигнаха, за да се предотврати загубата - 66:78. Причината - слабо второ полувреме. Мачът протече по вече познатия алгоритъм. Габровци започнаха въодушевено, дръпнаха напред, водеха на полувремето и не приличаха на себе си през второто - 20:15, 17:19, 10:21, 18:23.

В тази среща си пролича, че треньорското ръководство ще трябва да търси баланс в тима, само петима състезатели записаха кошов актив. Оптимизъм вдъхва фактът, че място сред лидерите и в тази възрастова група си извоюва 14-годишният талант Христо Вичев, който не спира да вкарва и при батковците - 10 и 6 точки в двата мача. Сериозно ниво поддържат и Илия Маринов, и Пламен Петков.

"Две загуби в Русе - анализира ситуацията старши треньорът Антонио Станков. - И в двата мача на полувремето водихме с 6 точки, след това спираме да изпълняваме треньорските указания, забравяме какво сме правили през първите 20 минути... И ни обръщат с разлика още в третата част. Явно не сме готови още и нямаме сили за цял мач с тези деца. Имаме проблеми с психиката, с характера като отбор. Аз съм максималист, но и търпелив. Прогресът го има в тези деца, но те трябва да разберат, че мачът е 40 минути и всеки трябва да дава всичко от себе си до края. Трябват много работа и тренировки. Това трябва да разберат - иска се яка работа, много пот и да не се задоволяват с постигнатото. Да не ги удовлетворява прогресът, който направиха за това кратко време. Има състезатели, които са готови, други - не. Това е отборна игра, не индивидуална. Искам да играем агресивен, раздвижен баскетбол. Заслужено ни победиха и "Дунав", и "Спартак". Имаха повече желание за победата. Ние се връщаме в залата да тренираме."

Кадетите ще имат време да вдигнат нивото си. До Нова година официални срещи няма да имат, програмата за 2023-та още не е готова.

"Чардафон" срещу "Дунав" игра в състав: Самуил Бакоев (точки 0), Ивайло Стаменов (0), Христо Вичев (10), Александър Недялков (0), Илия Маринов (14), Мартин Мехмедов (3), Кристиян Стоянов (2), Мартин Минчев (0), Дениз Иванов (2), Пламен Петков (14), Ивайло Иванов (0), Ивайло Стоянов (15).

Срещу "Спартак" "Чардафон" игра в състав: Самуил Бакоев (точки 0), Ивайло Стаменов (0), Христо Вичев (6), Александър Недялков (0), Илия Маринов (11), Мартин Мехмедов (0), Кристиян Стоянов (0), Мартин Минчев (0), Дениз Иванов (11), Пламен Петков (8), Ивайло Иванов (0), Ивайло Стоянов (30).

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни