14-годишните момичета на „Чардафон" с 4 от 4

Tren-or-t-ostana-dovolen-ot-predstavyaneto-na-svoite-s-stezatelki
Треньорът остана доволен от представянето на своите състезателки
Възпитаничките на Виктор Крушев вече си осигуриха първото място в зоната

Четири победи в четири мача - такъв е активът на 14-годишните момичета на "Чардафон" след изиграване срещите от втория кръг на първенството на зона "Мизия" по баскетбол. В минимизираната в тази възрастова група освен габровки участват и два отбора от Плевен - "Спартак" и "Шампион". Още при първия турнир - през октомври в Плевен, стана ясно, че силите не са изравнени. Това съждение се потвърди в събота, когато, отново в зала "Балканстрой", водените от старши треньора Виктор Крушев момичета не се притесниха от домакинството на двата тима и взеха леки победи - съответно със 76:23 и 80:13.
    Стартът беше срещу "Спартак". След съкрушителна първа част - 27:4, победителят вече беше ясен. Последваха 12:5, 24:9 и 13:5, за убедителния успех. Девет момичета от "Чардафон" завършиха с точков актив, най-резултатна беше Даяна Якубова - 16. Две точки по-малко реализира Пламена Танчева - 14.
   Въпреки че веднага след тази среща "Чардафон" трябваше да се изправи и срещу "Шампион", ситуацията на терена не бе по-различна. Въпреки че понамалиха темпото срещу очевидно по-слабия от двата плевенски отбора, габровки леко стигнаха до изразителна победа - 30:0, 28:5, 16:4, 16:6 в отделните части. Крушев въртеше състава, даде повече време за изява на резервите, възпитаничките му се отплатиха със себераздаване. 11 от тях намериха верния път към противниковия кош, този път най-успешна бе Нели Александрова - 15 точки. По десет на своята и отборната сметка записаха Пламена Танчева и Цветомира Антонова. 
    "Много съм доволен от представянето - сподели след срещата Виктор Крушев. - Децата от Плевен не са достатъчно натренирани, затова основно обръщах внимание на нашата игра. Всички се справиха добре, спазваха указанията ми и в реална обстановка изпълниха новите технически и тактически неща, които учехме на тренировка."
    До края на сезона в тази възрастова отборите ще трябва да се срещнат още веднъж. Кръгът, който трябваше да се играе в Павликени, беше отложен. Нова дата не е посочена, така че очевидно ще е в началото на следващата година. Преди него е ясно, че "Чардафон" се класира за зоновата фаза от първенството. 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни