Space Roots е победител в Gabrovo Game Jam 2023

Водеща! Pobeditelite-v-Gabrovo-Game-Jam-2023
Победителите в Gabrovo Game Jam 2023
За пети път Габрово стана част от най-големия хакатон за разработка на игри в света – Global Game Jam.

В надпреварата с тема „Roots“ (корени), от 3 до 5 февруари в Музея на хумора и сатирата, се включиха 8 отбора, като в рамките на две денонощия те разработиха игри до ниво прототип, съобщи Светлана Михайлова, Връзки с обществеността в Музей "Дом на хумора и сатирата".

Игрите оценяваше жури с председател програмистът Любомир Русев, и членове Даниел Ангелов - представител на спонсора на хакатона FFW България, и Светлана Михайлова - Връзки с обществеността в Музея на хумора и сатирата.

Журито единодушно постави на първо място играта „Roots of Renewal" на отбора Space Roots, съставен от ученици от 11 клас в специалност „Приложно програмиране“ в Професионалната техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ в Габрово. В нея играещият се опитва да възстанови загиналата" планета Земя, засаждайки различни растения и защитавайки я от опасни метеорити и кораби с извънземни.

Втора награда отново бе за отбор от ПТГ, но този път от 12-класници - Interactive. 3D играта „Back to the Roots" ни връща към корените на човечеството във времето на Каменната ера. Целта ѝ е да се помогне на неандерталец да събере необходимите ресурси за запалването на огън. Предстои разработване на следващите нива, които ще отведат играещия в Античността и Средновековието.

hakatan

На трето място е отбор, който се сформира в началото на хакатона - Weed for Speed, за играта „Poison Garden".

Впечатляващо бе и представянето на малките отбори от Училищна Телерик Академия. Представените от тях игри „Райската градина" и „Крадецът на зеленчуци Роско" бяха високо оценени от журито, и единствено възрастовото ограничение в регламента на хакатона, не позволи някой от тях да застане на едно от призовите места.

Екипът на Музея на хумора и сатирата и Gabrovo Game Jam благодари на всички партньори, които ни подкрепиха - FFW Bulgaria, катедра КСТ на Технически университет Габрово, хотел Мак, Senstate Technologies и Пламен Иларионов от Photoplace.Club.

Автор на снимките е Пламен Иларионов.

dom na humora

deza

nadprevara

 

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Образование

Към началото

Следвай ни