„Янтра" завърши годината с победа, ще зимува на пето място

Топ новина! I-dvata-gola-byaha-delo-na-Daniel-Mladenov
И двата гола бяха дело на Даниел Младенов
„Янтра“ надигра „Бдин“ (Видин) с 2:0 в отложен мач от 18-я кръг на първенството.

     Това беше седми пореден мач за отбора ни без загуба в първенството и той завърши календарната 2023-та на пето място във временното класиране на Втора професионална лига с актив от 31 точки, на 5 от втория – „Спартак“ (Варна) и на четири зад третия – „Марек“. Това и най-доброто класиране на полусезона за габровския тим след завръщането му в професионалния футбол. 
Срещата с „Бдин“ трябваше да се играе в събота от 14:00 часа. Падналият сняг в петък срещу събота, който продължи да вали и през деня, обърка сметките. Въпреки предварителната подготовка и положените усилия от всички – служители на „Общински спортни имоти“, деца и треньори от школата на клуба и включената техника, теренът на стадион „Христо Ботев“ беше доста заснежен час преди срещата и делегатът Кондьо Кондев взе решение двубоят да бъде отложен за неделя по същото време. Работата по отстраняването на снега продължи и в сутрешните часове на неделния ден. В крайна сметка теренът беше подготвен за провеждането на срещата, макар и силно наводнен и доста разкалян.
    В тези условия нямаше как да се получи качествен футбол. Въпреки това „Янтра“ наложи пълно превъзходство над съперника и почти през цялото време играта се водеше в половината на гостите. Още в 4-ата минута Иван Василев отправи хубав изстрел от границата на наказателното поле, но съименникът му на вратата на „Бдин“ изби. В 12-ата минута Петър Казаков влезе в пеналта на гостите и шутира, но Василев отново съумя да парира удара с една ръка. В 13-ата обаче стражът на видинчани капитулира. Тони Иванов напредна отляво и намери Дани Младенов в наказателното поле. Опитният голмайстор овладя топката и с боц я изпрати в мрежата зад Василев – 1:0. „Янтра“ продължи да пресира съперника си. Два удара на Тони Иванов отидоха в ръцете на Василев, пряк свободен удар на Младенов също отразен от вратаря на „Бдин“. В 45-ата минута реферът Светослав Лазаров не отсъди явна дузпа в полза на „Янтра“. Иван Василев беше фаулиран от Даниел Стоянов, но арбитърът от Бургас даде знак играта да продължи. Това предизвика реакцията на Велислав Вуцов и по сигнал на четвъртия рефер Иван Иванов от София старши треньорът на „Янтра“ получи червен картон и беше отстранен от скамейката. 
През втората част нищо на терена не се промени. Габровският тим имаше тотално надмощие и се скъса да пропуска положения. Съставът ни изпълни и около 15 ъглови удара. Единственият точен изстрел към вратата на Борис Груев пък дойде чак в 67-ата минута. Отправи го Калоян Цветков, но той беше много слаб и по никакъв начин не затрудни вратаря на „Янтра“. В 73-ата минута Тони Иванов беше фаулиран в наказателното поле на „Бдин“ от Николай Дичев и този път реферът отсъди 11-метров наказателен удар в полза на тима ни. Зад топката застана щатният изпълнител Петър Казаков. Преди изпълнението стражът на „Бдин“ Иван Василев получи ценна информация от наставника си Живко Желев - бившият треньор на габровския тим, къде най-вероятно капитанът на „Янтра“ ще стреля и успя да избие удара на Казаков, за да запази резултата 1:0 и крехките надежди на видинчани да стигнат поне до равенство. След още няколко пропуска обаче дойде 85-ата минута, в която Дани Младенов за втори път опъна мрежата на „Бдин“. Тони Иванов направи добър пробив отдясно и шутира; ударът му беше блокиран от бранител, но Младенов с моментална добавка от движение реализира второто си попадение в срещата и подпечата победата на „Янтра“. Това беше и десети гол за опитния нападател от началото на сезона. В заключителните минути на срещата дебют в професионалния мъжки футбол с екипа на габровския тим направи роденият 2006-та година юноша на клуба Габриел Стоянов.
ЯНТРА – БДИН 2:0
Голмайстор: 1:0 Даниел Младенов (13), 2:0 Даниел Младенов (85)
Янтра: Борис Груев, Божидар Томовски, Петър Иванов, Цветелин Радев, Константин Иванов, Петър Вуцов (78 Даниел Гаджев), Ивайло Михайлов (92 Мартин Ангелов), Петър Казаков (92 Габриел Стоянов), Тони Иванов, Даниел Младенов (87 Емил Колев), Иван Василев (92 Георги Недков).
Резерви: Християн Василев, Иван Йоанис Атанатос, Валентин Цветанов, Никола Ботев.
Жълт картон: Емил Колев
Червен картон: Велислав Вуцов 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Футбол

Към началото

Следвай ни