„Янтра" удари „Спартак" (Варна)

Топ новина! Dva-ranni-gola-na-Ivan-Vasilev-reshiha-macha
Два ранни гола на Иван Василев решиха мача
Габровският тим приключи серия от шест мача без победа

    „Янтра“ сложи край на неприятната серия от шест поредни мача без победа във Втора професионална лига. В среща от 20-я кръг на първенството съставът на Велислав Вуцов се наложи на стадион „Христо Ботев“ с 2:1 над един от най-добрите отбори в групата – „Спартак“ (Варна). 
Получи се нервен двубой, в който „Янтра“ поведе с два ранни гола. „Соколите“ върнаха едното попадение в началото на втората част, а малко по-късно Християн Василев спаси дузпа, оказала се ключова за победата на отбора ни. С тези нови три точки „Янтра“ вече има 28 в актива си и се изкачи на седмата позиция, докато варненци остават втори с 36 пункта, с пет по-малко от лидера „Септември“. 
    Съставът ни стартираха ударно в мача и поведе още в петата минута. Божидар Томовски центрира отдясно в наказателното поле, а Ангел Грънчов не успя да направи добър шпагат и топката попадна в краката на Иван Василев, който от малък ъгъл вкара във вратата на Георги Георгиев за 1:0. В осмата минута отборът ни беше близо до второ попадение. Ивайло Михайлов изведе на добра позиция в наказателното поле Тони Иванов, който овладя и стреля силно с левия крак, но Георгиев изби. Минута след това обаче вторият гол стана факт. Петър Казаков центрира от пряк свободен удар в наказателното поле, където защитата на „Спартак“ изпусна Иван Василев, който отклони топката с глава, тя се чукна в тялото на Цветелин Радев и влезе за втори път в мрежата на гостите - 2:0.
    Четири минути преди почивката „Спартак“ можеше да се върне в двубоя. Йохан Н"зи получи отляво в наказателното поле и стреля, но Християн Василев спаси. Последва разбъркване в наказателното поле и Даниел Начев вкара топката във вратата. Гол нямаше, тъй като беше отсъдено нарушение на Ахмед Ахмедов срещу Петър Вуцов, който се опита за изчисти топката преди удара на Начев. Втората част започна по възможно най-неприятния начин за състава ни и само две минути след почивката гостите се върнаха в мача. Начев намери отляво в наказателното поле капитана Виктор Митев, който с чудесен удар изненада Василев в близкия му ъгъл за 2:1. След още три минути  „соколите“ получиха страхотен шанс да изравнят резултата, след като получиха правото да изпълнят дузпа. Н‘зи проби отдясно в наказателното поле и центрира, но Радев го спря.             стр. 8
След това обаче Петър Вуцов не видя идващия от задна позиция Ахмедов и в опита си да изчисти топката го фаулира. С изпълнението се зае потърпевшия, който стреля в долния десен ъгъл на вратата, но Василев уцели посоката на удара и  улови топката, за да запази аванса на „Янтра“. 
    В 72-ата минута гостите останаха с човек по-малко след втори жълт картон на Ахмед Ахмедов. Ивайло Михайлов извърши нарушение срещу него, а нападателят на „Спартак“ се изнерви и не пожела да приеме извинението на футболиста на домакините, не откликна и на повикването от главния съдия Ивайло Ненков. Неуважителното му поведение беше наказано с втори жълт картон и нападателят остави варненци в намален състав. 
    До края отборът на „Янтра“ не позволи да бъде изненадан отново и съумя да спечели важните три точки.
    Преди зимната пауза на състава ни му предстои още един мач. На 16 декември „ковачите“ ще посрещнат тима на „Бдин“ (Видин) в отложен двубой от 18-я кръг. Срещата на стадион „Христо Ботев“ е в събота от 14:00 часа. 
 ЯНТРА ГАБРОВО – СПАРТАК ВАРНА  2:1
Голмайстори: 1:0 Иван Василев (5"), 2:0 Иван Василев (9"), 2:1 Виктор Митев (47")
ЯНТРА ГАБРОВО: 1. Християн Василев – 21. Божидар Томовски, 11. Даниел Младенов (60 7.Емил Колев), 19. Ивайло Михайлов, 9. Иван Василев, 4. Константин Иванов, 77. Петър Вуцов (86 18. Валентин Цветанов), 3. Петър Иванов, 6. Петър Казаков (60 24.Даниел Гаджев), 71. Тони Иванов (90 8.Георги Недков), 5. Цветелин Радев
Резерви: 12. Борис Груев (вр), 14. Габриел Стоянов, 20. Иван-Йоанис Атанатос, 89. Мартин Ангелов, 99. Никола Ботев
Старши треньор: Велислав Вуцов

Velislav Vuzov

Велислав Вуцов: Поздравявам футболния съюз за деня и часа, в който са избрали да изиграем този мач

“Играхме по-добре. Имахме много ясна и точна идея как да спечелим. Противникът ни е разузнал, аз съм им гледал всички мачове. Принудата за млади играчи я има както при нас, така и при тях. "Спартак" би “ЦСКА 1948” с 5:0 и се превъзбудиха, че са толкова силни и толкова добри. 
Единственият мач, в който ни надиграха, е във Варна. Бяхме безобразни от първата до последната минута и направо ми се повръща като се сетя за този мач. Казах на футболистите да покажат, че не са толкова слаби, колкото бяха във Варна. Второто - че се гордея с тях. Преди това имахме имахме пет равни мача, но поне в три заслужавахме да победим. Да не говорим за грешки, неволите от съдийско естество. Днес бяхме задължени да се отблагодарим на хората и ръководството, което прави уникални неща. 
По-организиран отбор от нашия в “Б” група гарантирам, че няма, а и от половина в “А” група.  Казвам го по отношение на организацията на хората, които работят в клуба. Не говоря за финансово могъщ. По финансиране сме 12-13-и в групата, но това, което е обещано на играчите и което се прави за тях - да живеят в добри апартаменти, да бъдат хранени, да имат медикаменти, да се грижим всики за тях - мисля, че е на най-добро ниво в групата. За това трябваше да се отблагодарим на хората, които са ни дали възможност да бъде по този начин.
Сега ни предстои много важен последен мач, който трябва да спечелим на всяка цена. Да вземем точките и зда бъдем там близо - в първата петица, шестица. След него ни предстои още по-важен мач - да седнем с ръководството и да видим как ще процедираме. Никой на никого няма да извива ръцете. Селекция правим. Вече направихме селекцията с Емил Колев и Георги Недков. Толкова добре тренират, че ще получат шанс. Не сме недоволни от никой. Всички анализи ще ги правим другата седмица”, каза Вили Вуцов, след което се оплака от ранния час на мача и че глобите му били по-големи от парите за ТВ парва.
“Поздравявам футболния съюз за деня и часа, в който са избрали да изиграем този мач. Играем понеделник от 12:15 часа, другия да го направят във вторник от 10.30 сутринта. Продадохме 2500 билети в предишни срещи. Остави, че хората са на работа. Ами ние имаме 400 деца в школата, как да дойдат на мач като са на училище. Това е ненормална работа. Нали футболът е за хората? Какво, наказваме хората. Каква файда има тук на стадиона да има 50-60 човека? Ами дай да затворим стадионите и да си играем сами."

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Футбол

Към началото

Следвай ни