„Янтра" си осигури още 2 попълнения

Novite-pop-lneniya-na-Vili-Vutsov-zaedno-s-izp-lnitelniya-direktor-na-kluba
Новите попълнения на Вили Вуцов заедно с изпълнителния директор на клуба
Това са крйният бранител Димитър Стоянов и левият халф-бек Кристиан Грозданов

"Янтра" привлече в състава си още две нови попълнения. Дългосрочни договори с клуба сключиха крйният бранител Димитър Стоянов и левият халф-бек Кристиан Грозданов. Двамата се включиха в тренировъчния процес от първия ден на зимната подготовка.
22-годишният Димитър Стоянов е юноша на "Славия". Играе като десен и ляв бек. С екипа на „белите“ има 22 мача в efbetЛига и три в турнира Купа България. Записал е участие и в квалификациите за Лига Европа, в двубоя на "Славия" срещу албанския "Кукеси". През есента на сезон 2022/23 е преотстъпен на "Берое", по желание на тогавашния наставник на тима Петър Хубчев, и за отбора от Стара Загора има 12 мача в елита и един в турнира за Купата. През последната една година Стоянов е бил в състава на "Струмска слава" и за тима от Радомир е изиграл 35 мача, в които има два реализирани гола и две асистенции. 
Бранителят има и 24 мача с националния екип – за юношеските гарнитури U18, U19 и за младежите до 21 години. С младежкия тим има гол и асистенция при победата над Гибралтар с 5:0 в европейски квалификации.
„Идвам в "Янтра" с голямо желание и амбиция, тъй като знам, че Габрово предоставя добри условия за развитие. Познавам повечето момчета в отбора и виждам, че тук има един супер колектив. Убеден съм, че ще се напаснем – сподели Димитър. - Отборът е на добро място в класирането, а ние, футболистите, сме тези, които трябва да направим така, че то да бъде още по-добро. Трябва да се подготвим добре, за да влезем здраво във втория полусезон, да сме мотивирани и да покажем това, което можем“, допълни още той.
На габровските привърженици новото попълнение на каза: „Виждал съм и знам, че много хора подкрепят Янтра. Футболът е за публиката и аз насърчавам всички привърженици да продължат да подкрепят отбора както досега, а аз им обещавам, че ние ще дадем всичко от нас, за да ги радваме и да печелим още повече симпатизанти“.
Петото зимно попълнение в състава на Велислав Вуцов е левият халф-бек Кристиан Грозданов. 18-годишният бързак е юноша на ЦСКА. На 16 години преминава в "ЦСКА 1948". Играл е за юношеските формации на клуба и дублиращия отбор във Втора лига. 
Викан е във всички юношески национални селекции. С U19 има участие в европейски квалификации през есента на миналата година.  
„Условията в Габрово за футбол са на много добро ниво и това ме привлече. Желанието ми е да се преборя за място в състава. "Янтра" е един чудесен отбор и подходящо място, на което мога да се развивам. Искам да трупам повече опит в професионалния футбол и вярвам, че тук ще имам своя шанс за това. Треньорът харесва млади футболисти, но е важно, че има и опитни играчи в отбора, от които винаги може да се научи много. Колективът е страхотен. Трябва да направим една добра подготовка и ще се стараем да радваме привържениците на отбора и всички хора, които са по трибуните“, сподели Кристиан.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Футбол

Към началото

Следвай ни