„Янтра“ взе точка и в Монтана, пети пореден мач без загуба и трета „суха“ мрежа

Топ новина! -Yantra--uspya-da-vzeme-tochka-i-ot-goneschata-elitnata-grupa--Montana-
Вили Вуцов: В отбора има дух и това е най-важното

„Янтра“ спечели важна точка при визитата си на един от кандидатите за влизане в efbetЛига - „Монтана“. Двубоят на стадион „Огоста“ завърши при нулево реми, но то съвсем не отразява интригата в срещата. Голови ситуации и пред двете врати не липсваха, но отсъстваше точния завършващ удар. Чудесен на габровската врата беше Християн Василев -  определено играчът на мача за „Янтра“, добри изяви имаше и колегата му Димитър Илиев. 
Първата добра голова възможност в срещата беше пред вратата на домакините в 20-та минута. Тони намери Емо Колев в наказателното поле, той се измъкна от бранител и се озова очи в очи с Илиев, но стреля в тялото му. След това дойдоха минутите на „Монтана“. При идентична ситуация Християн Василев отрази удар на Мехди Уамри, а секунди по-късно улови още един опасен удар на французина. В 31-та минута Василев показа класа, разтегна се и изби пореден шут към вратата си, насочен към долния десен ъгъл от Антон Карачанаков. В 37-та минута възможност за попадение имаше Иван Василев, но девятката на „Янтра“ не успя да засече добре с глава центрирането на Тони Иванов. 
През втората част също беше интересно пред двете врати. Домакините усилиха натиска си, вкараха и ударна мощ с включването на Идрис Фудил, Филип Ежике и Владислав Цеков. Това пък отвори възможности на „Янтра“ за контраатаки и габровските футболисти на няколко пъти хванаха домакините трима на трима или трима на двама, но, за съжаление, не успяха да намерят най-вярното решение. 
Пет минути след почивката Християн Василев отново се намеси страхотно и отрази силен и коварен диагонален шут на Ежике. След това два опасни изстрела покрай габровската врата отправи Фудил. В 62-та минута Върбанов влезе отляво и пусна добър пас успоредно на голлинията, но Иван Василев се размина на сантиметри с топката и Михов изби. В 64-та минута Василев изведе чудесно Тони Иванов отдясно, той влезе навътре към наказателното поле и шутира добре с левия крак, но ударът му беше отразен от Илиев. При последвалия ъглов удар Мартин Ангелов свали топката с глава към Иван Василев, който се озова на чиста позиция в дясно от вратата, но ударът му беше насочен точно в тялото на Димитър Илиев. В минутите до края домакините натиснаха, но отбраната ни се справи. Отборът ни направи добри контри и при една от тях Петър Иванов беше изведен на отлична позиция, но не можа да нанесе добър завършващ удар. След това Петър Казаков беше спрян пред наказателното поле с цената на жълт картон, а от последвалия пряк свободен удар Тодор Чаворски изпрати топката в ръцете на Илиев. Въпреки създадените възможности, в крайна сметка двата състава не намериха пътя към гола и си поделиха по точка. 
В следващия кръг съставът ни ще приеме „Витоша“ на стадион „Христо Ботев“. СТК на БФС уважи молбата на „Янтра“ мачът да се изтегли с ден по-рано заради карнавала и срещата ще се състои в петък от 18:00 часа.
МОНТАНА - ЯНТРА 0:0    
Янтра: 1. Християн Василев (вр) - 21. Божидар Томовски, 22. Добромир Бонев, 7. Емил Колев, 19. Ивайло Р. Михайлов,          9. Иван К. Василев, 4. Константин Иванов, 89. Мартин Ангелов, 3. Петър Р. Иванов, 6. Петър Казаков (к), 10. Тони Ив. Иванов.
Резерви: 12. Петър Кр. Иванов (вр) - 5. Михаил Минков, 8. Георги Недков, 11. Искрен Писаров, 14. Георги Н. Николов, 27. Георги Върбанов, 99. Тодор Чаворски.
Треньор: Велислав Вуцов
Жълти картони: Мартин Ангелов, Константин Иванов, Велислав Вуцов

Вили Вуцов:
Vili
Добър мач за нашия отбор, но не достатъчно добър, защото не успяхме да спечелим, а имахме такава стратегия. Представихме се на много добро ниво, но не отлично, след като не постигнахме целта максимум. 
Имахме положенията и ситуациите да го направим. Мисля, че отборът, който беше много по-близо до победата, беше нашият. Допуснахме някой ситуации пред нашата врата, но в никакъв случай тежки положения. Имаше някой индивидуални грешки, които ще си ги коментираме в съблекалнята. Като цяло отборът ни беше изключително концентриран и мобилизиран. В трети мач, откакто съм тук, ние не допускаме гол и създадохме положения. Имахме поне 4-5 чисти положения, които можехме да реализираме и поне още толкова ситуации, в които хванахме противника на контраатака - двама на трима, двама на четирима, трима на един дори. Не ги отиграхме по правилния начин и не ги реализирахме, но тук вече опираме до класата. Не можем да искаме фантастични неща за няколко дни работа. 
Важното е, че нашият отбор беше по-добрият на терена, имаше дух и борба. Извоювахме една точка, която е безценна в битката, която водим и вече имаме една добра серия без загуба.
Нека да отчетем и това, че „Монтана“ е добър отбор. Гарантирам, че фонд работна заплата на „Монтана“ и нашия е в съотношение поне 3:1 за тях. Те имат за цел по-горната група, нашата цел е друга. 
Факт е, че те имат добри футболисти с имена, които заслужават респект и уважение. Но аз казах на момчетата: Респект и уважение към този противник, но в никакъв случай страх. И те играха без страх, моите момчета бяха уверени. В отбора има дух и това е най-важното.        
Нищо няма да сме направили ако не си вземем мача, който ни предстои в петък срещу „Витоша“. Аз съм убеден в това, нямам съмнения и притеснения ако играем по начина, по който играхме в последните три мача. Отборът ни се представя убедително и създава положения. Тази седмица категорично ще работим само за фаза атака, за да се реализира създаденото. В защита се вижда, че отборът стои добре, компактен е. Сигурно има пропуски, но те са малко.

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Футбол

Към началото

Следвай ни