„Янтра“ привлече и нападателя Дани Младенов - бившето острие на „Етър“

Dani-Mladenov
Дани Младенов
Бившето острие на спечелилия си промоция в Първа лига Етър Даниел Младенов ще продължи кариерата си в състава на Янтра.

Опитният атакуващ футболист постигна договорка с габровския тим и ще облече зелено-бялата фланелка за новия сезон във Втора лига.
Младенов е нападател с много солиден опит зад гърба си. Има над 360 мача в професионалния ни футбол, 86 гола и 36 асистенции. Разписвал се е и във вратата на португалския гранд Спортинг в Лига Европа с екипа на Левски.
Кариерата му тръгва от родния Кюстендил. Играл е за отборите на Марек, Пирин, Левски, Черноморец (Бургас), Монтана, Черно море, гръцкия Трикала, Септември (Симитли), ЦСКА 1948 и Етър. 
Два пъти е излизал на терена с националната фланелка на България в европейски квалификации. Има 12 мача и пет гола в квалификациите и груповата фаза на турнира Лига Европа със „сините“ от столицата. С виолетовия екип има най-много изиграни срещи в Първа, Втора лига и Купа България – 131 с 42 попадения и 14 асистенции.
Очаква се с огромния си опит Младенов да усили головата мощ на Янтра в предстоящия сезон.
„Идвам с много позитивна нагласа. Познавам се добре със старши треньора Вили Вуцов и се надявам да помогна на отбора с опита си. 

Най-важното е да сме здрави всички момчета в отбора, за да направим по-добро класиране през новия сезон. Познавам се с повечето момчета в състава, играли сме доста мачове един срещу друг. Виждам, че има един много добър колектив и съм сигурен, че бързо ще се адаптирам към него в следващите дни. Просто трябва и да си паснем на терена с няколко мача“, сподели Дани.
    „Това, което забелязвам от една седмица след разговорите, в които влязохме, е че тук се работи доста професионално. Хората, които работят в клуба във всички сфери, са доста заинтересовани "Янтра" да върви напред и това е едно от нещата, които ме привлякоха.
    Футболът е за феновете и ние трябва да направим така с играта си и с победи да радваме привържениците на отбора. Надявам се колкото може повече хора от Габрово да идват на стадиона и да ни подкрепят. Ние ще се опитаме да направим по-предно класиране и да ги зарадваме“, допълни новото попълнение на габровския тим.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Футбол

Към началото

Следвай ни