„Янтра“ приключи контролите с победа в Русе

Prestizhna-pobeda-v-Ruse-s-2-1
Престижна победа в Русе с 2:1
 „Янтра“ постигна победа и в петата си проверка от лятната подготовка.

Габровският тим се наложи с 2:1 при визитата си на „Дунав“ в Русе. Двубоят беше последен и за двата състава преди старта на новото първенство във Втора лига идната събота и преди срещата домакините представиха отбора си за предстоящия сезон.

В последната проверка Вили Вуцов заложи на следния стартов състав: Християн Василев, Божидар Томовски, Мартин Ангелов, Константин Иванов, Валентин Цветанов, Петър Вуцов, Ивайло Михайлов, Даниел Гаджев, Петър Казаков, Тони Иванов, Иван Василев. След почивката в игра влязоха Борис Груев, Петър Иванов, Георги Върбанов, Георги Николов, Георги Недков, Емил Колев, Даниел Младенов и Никола Ботев. 
„Янтра“ поведе в мача още в 3-та минута с автогол. Петър Казаков изведе Божидар Томовски отдясно, той центрира великолепно, а Георги Иванов в опита си да изчисти, изпрати топката в собствената си врата. След още 14 минути „Янтра“ удвои аванса си. С преса в центъра на терена съставът ни отне топката, Ивайло Михайлов изведе Тони Иванов в наказателното поле и нападателят беше фаулиран от Георги Иванов. Петър Казаков реализира отсъдената дузпа и покачи на 0:2. В 35-тата минута Иван Василев се възползва от нова грешка на Иванов в наказателното поле, но ударът му от десетина метра мина покрай страничната греда. След почивката домакините също получиха правото да изпълнят 11-метров наказателен удар. Той беше отсъден от русенския арбитър за задържане от страна на Иван Василев срещу Георги Вълчев, след центриране от корнер. Капитанът на домакините Йордан Димитров беше точен от бялата точка и намали на 1:2. До края на срещата обаче друг гол не падна. На домакините не помогна и това, че в последните 10 минути централната двойка бранители на „Янтра“ беше съставена от играчи, които бяха на нетипична за тях позиция – Георги Върбанов и Петър Вуцов. До това се стигна след като Мартин Ангелов беше вече заменен, а Константин Иванов получи два жълти картона и също трябваше да напусне терена. Така „Янтра“ приключи подготовката с пет победи от пет изиграни мача, в които реализира 17 гола и получи 7. 
В първия кръг от новото първенство „Янтра“ ще гостува на един от новаците в групата – „Бдин" (Видин). Мачът край Дунав е идната събота от 18:30 часа.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Футбол

Към началото

Следвай ни