„Янтра“ прекъсна серията без победа с успех в Русе

Водеща! „Yantra“-povede-s-gol-v-29-tata-minuta
„Янтра“ поведе с гол в 29-тата минута
„Янтра“ сложи край на серията от 14 поредни мача (официални и контролни) без победа, като се наложи при визитата си на „Дунав“ в двубой от 5-я кръг на първенството във Втора професионална лига.

Срещата, играна при отлична атмосфера и на осветление на градския стадион в Русе, завърши при резултат 1:0 в полза на габровския тим с попадение на Ивайло Михайлов.
„Янтра“ имаше пълно превъзходство през първата част, създаде няколко чисти голови възможности и логично поведе. Първият шанс се откри пред Ивайло Иванов в 16-та минута, но ударът му с глава мина над вратата на домакините. В 21-та минута капитанът на „Янтра“ Петър Казаков шутира от дистанция, но стражът на русенци улови. След още 4 минути Цветелин Енчев имаше нова отлична намеса. Ивайло Михайлов намери Емо Колев в наказателното поле, той отклони с пета към Иван Василев и таранът нанесе удар, но Енчев успя да избие с крак. Логичното се случи в 29-та минута. Ивайло Иванов направи великолепен самостоятелен пробив отдясно и пусна пас в наказателното поле; Емо Колев се пребори за топката, а Иван Василев отклони към оставения непокрит Ивайло Михайлов и той изведе „Янтра“ напред - 0:1. „Дунав“ отвърна с удар на Будинов, който мина в страни от вратата. Секунди по-късно Християн Василев имаше чудесна намеса и изби с една ръка топката от главата на връхлитащия Йордан Димитров. Минута преди почивката съставът ни можеше да реализира и второ попадение, но шансът беше на страната на домакините и след удара на Иван Василев топката срещна пред голлинията тялото на Емо Колев.
През втората част интересните ситуации бяха по-малко. След едно разбъркване пред наказателното поле в 65-та минута, Мартин Петков се озова очи в очи с Християн Василев и получи шанс да изравни резултата, но ударът му беше насочен точно в тялото на габровския вратар.
След петия кръг „Янтра“ продължава без загуба - с четири равенства и една победа. Съставът ни вече е с актив от 7 точки и се изкачи на 6-та позиция в класирането преди изиграването на последните три мача от кръга. В събота тимът ни ще приеме на стадион „Христо Ботев“ отбора на „Марица“ (Пловдив). Мачът е от 18 часа.
Дунав - Янтра 0:1
Голмайстор: Ивайло Михайлов (29)
Янтра: Християн Василев, Валери Христов, Мартин Ангелов, Костадин Гаджалов, Георги Николов, Константин Иванов, Петър Казаков (к), Ивайло Михайлов, Емил Колев (94 Георги Недков), Ивайло Иванов (90 Любомир Вачев), Иван Василев (96 Иван Петков).
Жълти картони: Емил Колев, Ивайло Михайлов, Петър Казаков


Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни