„Янтра“ победи „Витоша“ и записа шести пореден мач без загуба

Водеща! Pobedata-izkachi--yantra--na-11-to-myasto
Победата изкачи "янтра" на 11-то място
В среща с огромен залог „Янтра“ победи „Витоша“ на стадион „Христо Ботев“ и направи поредна стъпка към реализирането на основната цел – запазване на професионалния си статут.

 Двубоят с „бистришките тигри“ се игра ден преди традиционния габровски карнавал и завърши при резултат 2:1.
Непосредствено преди мача над града се изсипа поредният следобеден порой, който отказа доста от зрителите да посетят срещата. Дъждът беше добре дошъл за пълния с доста опитни футболисти тим на „Витоша“, които се адаптираха по-успешно към трудните условия. За разполагащия с доста бързи играчи тим на „Янтра“ пък наводненият терен беше безспорен минус и не даде възможност на отбора да разгърне своя стил на игра. Въпреки всичко с много битка, мъжество и характер, Пепи Казаков и съотборниците му успяха да измъкнат изключително важните три точки и да запишат шести пореден мач без загуба.
„Янтра“ поведе в 24-та минута. Първо Иван Василев, а след това и Тони Иванов бяха повалени в наказателното поле на гостите и реферът Красен Георгиев посочи бялата точка. Капитанът Петър Казаков хладнокръвно превърна наказателния удар в гол и със седмото си попадение за сезона изведе тима си напред. „Витоша“ обаче изравни 10 минути по-късно с брилянтно изпълнение на Стивън Славков. След няколко грешни решения на домакините пред наказателното поле, топката попадна в краката на Славков, който от ъгъла на пеналта, вдясно от вратата, със страхотен фалцов изстрел я изпрати в далечната сглобка и не остави никакви шансове на Християн Василев – 1:1. В минутите да края на полувремето два плътни удара отправи Казаков, но те не намериха очертанията на вратата и двата състава се оттеглиха на почивката при равенство. Само две минути след подновяването на играта „Янтра“ отново излезе напред. Петър Иванов центрира великолепно от десния фланг, а Иван Василев изпревари Пламен Крумов и засече топката в близкия ъгъл на вратата за 2:1. Това беше седми гол и за сезона и централния ни нападател. Отборът ни имаше достатъчно възможности да приключи окончателно интригата с трето попадение, но отново направи доста пропуски. Мартин Ангелов на два пъти отправи удари с глава, които стражът на гостите Калоян Петков успя да отрази. Шут на Тони Иванов мина покрай вратата. Бистричани имаха своя шанс да изравнят след корнер в 81-та минута, но Пепи Иванов изчисти с глава пред голлинията оправената към вратата от Георги Амзин топка. В края „Янтра“ пропусна още две златни възможности да реализира гола на успокоението. Емо Колев беше изведен сам срещу Петров в 88-та минута, но стреля в тялото на вратаря. Минута по-късно на подобна позиция се озова и Тони Иванов, но си поведе по-дълго топката и Петров излезе и изчисти. В последните 10 минути от срещата в игра за „тигрите“ се появи и преминалият през отборите на „Лече“, „Фиорентина“, „Ювентус“, „Манчестър сити“, „Парма“, „Спортинг“, „Верона“, „Виченца“, „Левски“, „Тернана“, „Партизан“, „Мейджоу Хака“, „Лозана“, „Риека“, „Ботев“, „Пескара“, „Септември“ и „Добруджа“ – Валери Божинов.
Със спечелените 3 точки, „Янтра“ вече има 38 в актива си и се изкачи на 11-та позиция. В 32-я кръг габровския тим ще гостува на още един от кандидатите за елита – „Спортист“ (Своге). Мачът е в четвъртък – 25 май.
ЯНТРА – ВИТОША 2:1
Голмайстори: 1:0 Петър Казаков (24 – дузпа), 1:1 Стивън Славков (34), 2:1 Иван Василев (47)
Янтра: 1.Християн Василев (вр), 3.Петър Р.Иванов, 6.Петър Казаков (к), 10.Тони Ив.Иванов, 89.Мартин Ангелов 4.Константин Иванов, 9.Иван Василев, 19.Ивайло Михайлов, 22.Добромир Бонев, 24.Даниел Гаджев, 27.Георги Върбанов.
Резерви: 12.Петър Кр.Иванов (вр), 5.Михаил Минков, 7.Емил Колев, 8.Георги Недков, 11.Искрен Писаров, 16.Ивайло Енчев, 18.Симеон Турлаков, 21.Божидар Томовски, 99.Тодор Чаворски.
Треньор: Велислав Вуцов          
Жълти картони: Константин Иванов, Георги Върбанов, Петър Казаков

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото