„Янтра“ излиза днес срещу „Литекс“ в Ловеч

Minalata-godina--Yantra--vze-pobedata-v-Lovech
Миналата година "Янтра" взе победата в Ловеч
Страхотен жест от феновете на отбора

След грешната стъпка в съботното домакинство срещу „Черноморец“ (Балчик), днес „Янтра“ ще се опита да компенсира при гостуването си на „Литекс“ в Ловеч. Двубоят между двата състава е от 11-я кръг на първенството във Втора лига. Срещата на чудесния градски стадион в Ловеч е с начален час 19:30 часа.   За радост на габровските любители на футболната игра ще бъде предавана пряко по „Диема спорт“. 
Велислав Вуцов ще може да разчита на пълен състав за двубоя с „оранжевите“. След възстановяване от контузии, готови за игра вече са Константин Иванов и Иван Василев. В групата се завръща и Даниел Гаджев, който пропусна домакинството на „Черноморец“ заради наказание. Добрата новина е, че страхотният боец Ивайло Михайлов е без тежки поражения след предходния двубой. Той беше принудително заменен в мача с тима от Балчик и събуди силни притеснения за сериозна контузия. За щастие, изследванията показаха, че такава няма. 
Преди този кръг „Литекс“ заема 13-та позиция във временното класиране с актив от 12 точки, а „Янтра“ е на 7-мо място с 16 точки. Тимът от Ловеч обаче записа две победи победи в предходните си два мача – 3:0 у дома срещу дублиращия отбор на ЦСКА 1948 и 1:0 при визитата си на „Спортист“ в Своге. „Янтра“ пък е с две поредни поражения – от „Монтана“ и „Черноморец“ (Балчик). Статистиката от двубоите между двата състава в последните три сезона е на страната на „Литекс“. Тимът от Ловеч има две победи, а „Янтра“ една. Тя дойде миналата година точно в града на люляците – 2:0. Три от срещите са завършвали при равенства.
Съдийството на срещата днес е поверено на Мариян Гребенчарски от град Самоков. Негови асистенти в Ловеч ще бъдат Драгомир Милев (София) и Тодор Вуков (София). Ролята на четвърти рефер ще изпълнява Иво Исаев (София), а делегат на БФС ще бъде Радослав Славов (Велико Търново). За съдийски наблюдател е назначен Тихомир Костовски (София).     


Привържениците на „Янтра“ (Габрово) направиха официално дарение на клуба. 
    По време на двубоя с „Черноморец“ (Балчик) на трибуните на стадион "Христо Ботев" беше поставена кутия от фен клуба за доброволни дарения, чиято благородна цел бе да бъде събрана глобата в размер на 1000 лева, наложена на ОФК „Янтра“ заради описано от делегата несъществуващо възпламеняване на бомбички при успеха с 3:2 над „Струмска слава“ (Радомир) преди няколко седмици.
    Събраната сума от 970 лв. беше предадена вчера на изпълнителния директор на „Янтра“ Михаил Митов от председателя на новорегистрираното сдружение "Фен клуб Янтра Габрово" – Стефан Иванов.
    Тъй като наложената глоба от 1000 лева ще бъде удържана от Българския футболен съюз от сметката на клуба, беше взето решение, със съгласието на „Фен клуб Янтра Габрово“, събраната сума от 970 лева да бъде използвана за детско-юношеската школа на клуба.


 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Футбол

Към началото

Следвай ни