„Янтра“ гостува на „Розова долина“ днес

Stadion_Kazanlyk_1.jpg
Stadion_Kazanlyk_1.jpg
„Розова долина“ е първият съперник на „Янтра“ в турнира Купа България за сезон 2022/2023

„Розова долина“ е първият съперник на „Янтра“ в турнира Купа България за сезон 2022/2023.
Отборът от Казанлък ще приеме габровския тим днес.
Съставът, който ще продължи към фазата на 1/16-финалите, в която се включват и тимовете от Първа лига, ще бъде определен само в един мач. Той ще започне в 16 часа на стадион „Севтополис“.
Съставът на треньора Атанас Апостолов ще приеме „Янтра“ в приповдигнато настроение, след като в събота удари у дома временния лидер в Югоизточната Трета лига „Несебър“ с 1:0. Това нарежда „розите“ на пета позиция във временното класиране в групата с 20 отбора, само на 2 точки от лидера „Черноморец 1919“ (Бургас).
„Розова долина“ умее да играе турнирни двубои. Показа го през сезон 2020/2021, в които триумфира с купата на Аматьорската футболна лига след победи над „Верея“ (Стара Загора), „Загорец“ (Нова Загора), „Ямбол“, „Атлетик“ (Куклен), „Левски“ (Лом) и 3:2 на финала над „Марек“ (Дупница). Миналия сезон тимът остана на крачка от полуфиналите, а за Купа България загуби на 1/16 финал с 0:6 от елитния „Берое“. За да стигне до тази фаза на турнира тази година „Розова долина“ елиминира „Верея“ (Стара Загора) с 8:0 и „Загорец“ (Нова Загора) с 4:1 след изпълнението на дузпи (1:1 в редовното време).
Капитан на „розите“ е преминалият през „Левски“ и „Берое“ Иво Иванов, който два пъти е триумфирал в този турнир със заралии. В състава на тима от Казанлък е бившият полузащитник на „Янтра“ Стоян Иванов, има и още няколко играчи с опит в професионалния футбол. Това показва, че всяко подценяване на домакините може да коства отпадането от турнира, а габровският тим вече има горчив опит от миналия сезон, в който загуби точно на този етап от друг третодивизионен съперник - „Септември“ (Тервел), след изпълнението на дузпи.
В състава на „Янтра“ няма контузени или наказани футболисти и всички ще бъдат на линия за двубоя на стадион „Севтополис“. Срещата ще бъде ръководена от съдийска бригада от град Бургас с главен арбитър Светослав Лазаров. Ще му асистират Васил Шавов и Христо Георгиев, а функцията на четвърти съдия ще изпълнява Петър Аспарухов. Съдийски наблюдател ще бъде Георги Хаджийски от град Пловдив.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни