„Янтра Габрово” удари „Бдин 1923” във Видин!

Топ новина! <p>Чудесна победа на „Янтра Габрово“! Воденият от Емо Георгиев представителен
„Янтра Габрово” удари „Бдин 19

Чудесна победа на „Янтра Габрово“! Воденият от Емо Георгиев представителен габровски тим записа победа в първото си гостуване от пролетния полусезон. Митко Пантев и съотборниците му се наложиха с 1:0 при визитата си на „Бдин 1923&ldqu

Наставникът на „Янтра“ използва същата игрова схема, на която заложи и в двубоя срещу „Партизан“ преди седмица. Габровските футболисти действаха прибрано и оставиха малко свободни пространства за домакините, като същевременно използваха всяка удобна възможност да контраатакуват. Същият беше и съставът, който започна мача във Видин. На вратата беше Димитър Пантев. В защита играха Иво Георгиев, Калоян Илиев, Мартин Ангелов и Христо Христов. Като опорен полузащитник действаше Кристиян Иванов. Пред него в халфовата линия бяха Илиян Тосунов и Ивелин Димитров, а по двата фланга - Ивайло Христов и Алекс Згрипаров, които подпомагаха единствения чист нападател - Николай Банов. През втората част влязоха Иван Стефанов, Даниел Дочев и Павел Василев.
Габровските футболисти създадоха повече голови положения в мача, но успяха да реализират само едно. Автор на попадението беше „обичайният заподозрян“ Ивайло Христов, който реализира шестия си гол от началото на сезона. Иво овладя топката на гърди и с премерен шут простреля вратаря на домакините. През вторите 45 минути домакините тръгнаха да търсят изравняване и отвориха свободни пространства за габровските футболисти, които създадоха още няколко добри голови възможности, но, за съжаление, не успяха да ги материализират. С пропуски се отчетоха Алекс Згрипаров, Николай Банов и голмайсторът Иво Христов. Няколко удара имаше и към вратата на „Янтра“, но Митко Пантев показа класа и не допусна да бъде изненадан.
„Повторихме мача с „Партизан“ по отношение на тактическа постройка и дисциплина, но разликата беше, че този път късметът беше с нас и успяхме да реализираме едно от положенията, които създадохме. Истински съм стъписан обаче от начина, по който съдията ръководи този двубой. Рядко си позволявам да коментирам арбитрите, но трябва да кажа, че такова чудо не бях виждал. Всичко беше само в едната посока - обратни тъчове, фаулове и т. н. 
Имаше и нарушение срещу наш футболист в наказателното поле на „Бдин“, при което дори домакините спряха да играят, но явно само съдията не го видя. Не искам да влизам в подробности, защото ще ми отнеме наистина много време. На полувремето казах на момчетата, че през втората част ще бъде още по-брутално. Свалям им шапка, че издържаха, не се поддадоха на напрежението и не реагираха по никакъв начин на отсъжданията. 
През втората част домакините се умориха и се оголиха в защита, но не ни достигна майсторство, за да се поздравим с по-изразителен успех. Всички футболисти се представиха добре, проявиха мъжество и ги поздравявам за този успех“, сподели със задоволство след срещата наставникът на „Янтра Габрово“ Емил Георгиев.
Така след есенно-зимния сън отборът на „Янтра Габрово“ изглежда се събужда доста по-свеж за пролетта и само за два кръга успя да спечели половината от точките, които извоюва през първия полусезон. С победата във Видин габровският тим се завърна на 14-то място в подреждането и изпревари състава на „Павликени“, който не игра, тъй като двубоят му с „Ботев“ (Козлодуй) беше отложен. На точка пред „Янтра“ е отборът на „Ситомир“ (Никопол), а с две повече имат „Левски 2007“ (Левски) и „Ком“ (Берковица). 
В следващия кръг, идната неделя, „Янтра Габрово“ ще приеме „Ботев“ (Козлодуй). Мачът на стадион „Христо Ботев“ е с начален час 14.30.
 
Резултати и класиране след 17-ти кръг в Северозападната „В“ АФГ
Видима - Спартак (Пл)1:4
Гигант - Трявна0:2
Ситомир - Ботев (Лук)0:3
Локо (Мз) - Левски-20075:0
Етър - Локомотив (ГО)1:1
Ботев (Кз) - Павликени 19.03.
Бдин - Янтра (Гб)0:1
Партизан - Ком3:1
 
 Класиране:
 
1. Локо (ГО)67:1340
2. Ботев (Лук)33:1540
3. Локо (Мз)49:1339
4. Етър33:1137
5. Спартак36:2035
6. Партизан29:2632
7. Бдин28:1823
8. Видима30:2022
9. Гигант19:2721
10. Ботев (Кз)24:2420
11. Ком25:3714
12. Левски20:3614
13. Ситомир19:3813
14. Янтра Габрово11:4312
15. Павликени11:5110
16. Трявна8:509

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Футбол

Към началото

Следвай ни