Владимир Станчев ще участва в трето Световно първенство

Vladi-Stanchev
Влади Станчев
Габровският футболист Владимир Станчев ще участва на трето Световно първенство по футзал за хора с увреден слух.

 Талантът ни е в селекцията на България, която ще представи страната ни в първенството на планетата в Бразилия. Шампионатът е от 10-ти до 19-ти ноември в Сао Пуло.
    В битката за медалите ще участват 16 отбора, разделени в четири предварителни групи. Българският тим е в група „D“, заедно със съставите на Аржентина, Япония и Тайланд. Първият мач на „лъвовете“ е срещу Япония на 10-ти ноември. В група „А“ са Бразилия, Иран, Тринидат и Тобаго и Кения, в група „В“ – Швеция, Чехия, Парагвай и Гана,а в група „С“ – Швейцария, Кувейт, Англлия и Дания. Паралелно ще се проведе и СП за жени, в което ще спорят осем отбора.
    До момента Влади Станчев има две участия в Световни първенства. През 2007-ма заема пето място с отбора на България, а през 2011-та съставът ни завършва на четвърта позиция. В личната му визитка са и пет участия на европейски шампионати – 2002 (13 място), 2006 (13 място), 2010 (4 място), 2018 (11 място) и 2022 (10 място).
    „Очакванията ми са за много оспорвано първенство. 
    Положителното е, че финалистите от европейското Италия и Испания няма да вземат участие в този шампионат, тъй като са предпочели да участват на Олимпиадата за хора с увреден слух, която ще се проведе през февруари в Истанбул. Надявам се да се подготвим максимално добре и да класираме на по-предно място от миналогодишното Европейско първенство.“, сподели Станчев.  
    Съставът ни ще се събере на подготвителен лагер в Дианабад на 27 октомври и ще тренира до 8-ми ноември, когато ще отпътува към Бразилия. 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Футбол

Към началото

Следвай ни