Влади Станчев с четири гола за България

Водеща! Natsionalniyat-otbor-na-B-lgariya-stigna-do-desetoto-myasto
Националният отбор на България стигна до десетото място
Габровецът Владимир Станчев реализира четири попадения с националната фланелка, а тимът на България зае 10-то място на Европейското първенство по футзал за хора със слухови увреждания.

 Това класиране дава възможност на страната ни да участва отново на Световно първенство след 8-годишна пауза.
Шампионатът на Стария континент се проведе в Монтесилвано, Италия. Отборът ни нямаше късмет в предварителната група и допусна три поражения - 1:7 от Англия, 1:5 срещу Босна и Херцеговина и 2:3 срещу Швейцария. Срещу шоколадите Влади Станчев откри резултата, а след това съставът ни поведе и с 2:1, но в крайна сметка съперникът направи пълен обрат. Последва изключително ценна победа над коравия тим на Дания, която изпрати тима ни в потока за разпределяне на местата от 9-то до 12-то и на практика осигури класирането на тима ни за Световното първенство. Двубоят завърши при резултат 3:2, като и в тази среща Станчев беше сред реализаторите и заби второто попадение във вратата на червения динамит. Настроението от чудесния успех доведе и до още един - срещу тима на Словакия. Изразителна победа с 6:2, трети гол на Европейското за Влади Станчев и класиране в мача за 9-10-то място. Съперник в него пак беше съставът на Босна, който отново успя да се наложи - 3:7. Станчев реализира последното попадение за България на първенството и приключи Евро 2022 с 4 гола на сметката си.
В спора за титлата Испания победи домакина Италия в изключително драматичен мач с 5:4, а в двубоя за бронзовите отличия Швеция надигра Чехия с 6:1.
За Влади Станчев това беше шесто поредно участие за България на Европейско първенство по футзал за хора със слухови увреждания. Първото му беше преди цели 20 години, през 2002-ра. Предстои да стане ясно дали той ще носи екипа на страната ни и на предстоящото Световно първенство, което ще се проведе в края на следващата година в Бразилия.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Футбол

Към началото

Следвай ни