Вили Вуцов след победата с 4:0 над дублиращия отбор на „Ботев“

Horata-vidyaha,-che-otbor-t-ima-kachestva---tv-rdi-Vili-Vutsov
Хората видяха, че отборът има качества - твърди Вили Вуцов
Вили Вуцов доволен след разгрома над дубъла на "Ботев"

Добър мач за нашия отбор. Хвала на момчетата за всичко, което направиха днес. Имаше притеснение в първите 10 минути, което беше очаквано, предвид голямото желание на всички. Трудихме се много през последните две седмици. Имаха желание момчетата да зарадват и себе си и публиката и с оглед на това беше нормално да са по-притеснени. 
Противникът ни излезе с коренно различна схема от това, което играха в последния си мач, но не ни изненадаха, защото те цяла година играят по този начин, както срещу нас. Бяхме подготвили задачи по другия им вариант на игра, но много бързо се коригирахме. Аз им обясних много набързо преди мача какво трябва да се пипне. 
Във всички 90 минути пред нашата врата не е имало нито едно положение, което да ни притесни или затрудни. Отлично ръководене на цялата защита от вратаря. Целият ни защитен блок се справи отлично, в т.ч. и двамата ни вътрешни халфа Казаков и Михайлов, които направиха феноменален мач и с тичане, борба и сърце дадоха дух на всички. 

vili vuzov
Нападателите също направиха една страхотна преса и единият гол дойде точно от пресата - това, което работихме и тренирахме през седмицата. Някой неща, които работихме, се получиха, но не станаха голове, във футбола не може всяко нещо да е гол. Свалям шапка на всички момчета за борбата и духа. Хората, които влязоха от пейката, също се включиха добре. Смените не бяха направени защото съм недоволен от някой от играчите, а по простата причина, че исках да дам шанс и на другите момчета и да се получи малко освежаване в състава. Поздравления към всички момчета, че дадоха душата и сърцето си да представляват това, което са. Аз мисля, че те са това. 
Съжалявам, че времето се развали непосредствено преди мача и попречи на това повече хора да дойдат. Дано хората да се убедят, че тук има един добър отбор. Този отбор заслужава да бъде подкрепян и да радва хората. Мисля, че хората, които дойдоха на стадиона са си тръгнали щастливи, че видяха един отбор, който има качества.
Най-голямата цел на моето идване е психология от гледна точка на това да накарам футболистите да си повярват. Имам тези качества, знам го. Не се хваля, но това ми е силата - да вкарам малко спокойствие, самочувствие и увереност. Но ако някой мисли, че не става с трениране, а си говорим само празни приказки и те хвръкват - не, не е така. Тренирахме достатъчно неща и променихме доста неща.
Мисля, че играем малко по-семпло и по-елементарно от това, което досега е имало като изисквания. Може би тази обремененост от повече изисквания по някакъв начин ги е сковала. Казах им безброй пъти и на полувремето също, че нито са тролеи, нито влакове, нито трамваи - да са на релси и на жици. Имат право да импровизират и да мислят. Когато бием - бият те, когато паднем вината е моя, че не съм си свършил добре работата. Днес ги поздравявам, момчетата биха „БотевЪ“. Казах им на шега, че ако те са „БотевЪ“, ние пък сме „ЯнтрЪ“.   

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Футбол

Към началото

Следвай ни