Цветан Цветанов: "ГЕРБ стана най-мразената партия"

TSvetan-TSvetanov
Цветан Цветанов

Цветан Цветанов на среща със симпатизанти в Габрово

Поводът да дойда в Габрово е запознаване на хората с бъдещия политически проект "Републиканци за България". С Мариян Костадинов сме в контакт от няколко месеца. Направихме работни срещи с хора, които искат реална промяна, хора, които имат енергия във вразка с предстоящите парламентарни избори, обясни вчера Цветан Цветанов, който се срещна със съмишленици.
Той обикаля цяла България със същата цел. Цветанов даде заявка за категорично участие в бъдещите парламентарни избори. На 20 септември ще бъде създаден инициативен комитет, а на 27 септември - учредително събрание. Създават се структури и на 1 октомври ще бъдат съобщени имената на хората, които поемат инициативата по места.
"Ситуацията в България предизвика тежка политическа конфронтация. Парламентът е непродуктивен. Правителството не може да отговори на новите предизвикателства. Така че, едни предсрочни парламентарни избори са по-бързо излизане от тежката политическа ситуация. Това, което наблюдавам като действия от страна на управляващото мнозинство и на правителството е стремеж да се изкара целия мандат, защото знаят, че служебният кабинет може да им създаде доста проблеми. Защото тогава изборите ще бъдат проведени в една друга ситуация и притесненията са от провеждането на честни парламентарни избори. А когато управляващото мнозинство провежда изборите, то може да разчита на допълнителни способи и методи, които могат да се използват срещу политическите опонинти.
Преди това два пъти служебен кабинет провежда избори, заради оставка на правителства. Това, че за последните 10 месеца ГЕРБ стана най-мразената партия, смятам че притеснението при тях е доста огромно. Според анализите, които сме направили не повече от 500 000 души ще подкрепят ГЕРБ.
Амбициите, които ние от "Републиканци за България" сме си поставили е да изградим структури в цялата страна, да привлечем предимно нови хора, защото акцентът ни е насочен към негласуващите. Хора образовани, които имат необходимия потенциал, хора, които искат да изразят своята гражданска и политическа позиция. За мен изключително важно е, че доста хора от чужбина влязоха в контакт с нас и вече имаме сериозна подкрепа от млади и не чак толкова и те ще бъдат част от нашия политически проект", каза Цветанов.
Той обясни, че във всяка дясна партия има достойни симпатизанти, които могат да подкрепят проекта "Републиканци за България".
"Нашите акценти са електронно управление, видим е провалът на сегашното правителство в сферата на електронното управление. В контакт сме с хора от Естония и искаме в края на един управленски мандат да имаме електронно гласуване на хората от чужбина. Електронното управление ще намали корупционния натиск. Искаме промени в съдебната система, които могат да бъдат направени от обикновено Народно събрание, намаляване на политическата квота за Висшия съдебен съвет, пленумът отпада като възможност. А също и избор на нов съдебен съвет.
Другият ни акцент е образованието. В момента възникват големи проблеми там заради делигираните бюджети. Образованието стана повече като бизнес - ученик, студент, парите които го следват, а това занижи образователната система.
По тема отбрана трябва да се изпълняват ангажиментите към стратегическото партньорсво със САЩ, да бъдем част от силна и обединена Европа."

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от България

Към началото

Следвай ни